• ΛΕΡΟΣ: Παρουσίαση βιβλίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο

    ΛΕΡΟΣ: Παρουσίαση βιβλίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο

    Αναγνώσεις: 133

Την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 08.00μ.μ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου η παρουσίαση του βιβλίου “Τα τετράδια του Λαλή” (Μνήμες από την Λέρο, 1935-1965) του Θανάση Β. Παραπονιάρη.

Πρόκειται για μια σημαντική μαρτυρία της Ιταλοκρατίας, της Μάχης της Λέρου και των μεταπολεμικών χρόνων, γεμάτη από αναμνήσεις προσωπικοτήτων και περιγραφές του απλού λαού της εποχής.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από τον Ελληνο-ιταλικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΑΙΑΛ με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέρου, θα διαβαστούν κάποια αποσπάσματα του βιβλίου και θα προβληθεί ένα βιντεακι.

θα λάβουν μέρος ο κ. Κώστας Ασλανίδης, πρώην Προϊστάμενος του Τοπικού Αρχείου Λέρου του ΓΑΚ και επιμελητής του βιβλίου, ο κ. Γιάννης Θ. Παραπονιάρης ως πρωτεργάτης αυτής της εκδοτικής πρωτοβουλίας, και ο κ. Θανάσης Β. Παραπονιάρης, δικηγόρος, ως αντιπρόσωπος της οικογένειας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.