back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Παρουσίαση της εφαρμογής «Exploring Leros» από τον Εμπορικό Σύλλογο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Παρουσίαση της εφαρμογής «Exploring Leros» από τον Εμπορικό Σύλλογο

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στην γεμάτη αίθουσα συνεδριάσεων του, ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου προχώρησε στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, επέλεξε την ίδια ημέρα, πέρα από το έθιμο της κοπής της πίτας, να τιμήσει έναν συνάδελφο και φίλο, αλλά και να παρουσιάσει  την νέα καινοτόμα δράση του.

Στο καλωσόρισμα του ο νέος πρόεδρος του συλλόγου κ. Κωνσταντάρας ανέφερε μεταξύ άλλων τις δράσεις που παρέλαβε και εξακολουθεί να τρέχει το νέο διοικητικό συμβούλιο. (Επιγραμματικά αναφέρθηκε , στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν  από το Υπουργείο Γεωργίας για τους νέους κτηνοτρόφους του νησιού, τα σεμινάρια πιστοποίησης ΕΦΕΤ, Τεχνικού Ασφαλείας αλλά και τα επιδοτούμενα προγράμματα ΛΑΕΚ που μόλις έληξαν.)

Π. Κωνσταντάρας:

«Ξεκινήσαμε με πλούσια προίκα και θα προσπαθήσουμε να είμαστε πόλος σημαντικών εξελίξεων για τους συναδέλφους μας. Θα συνεχίσουμε όλες τις δράσεις μας διότι είναι απαραίτητες για τους επαγγελματίες. Βλέποντας όμως παραπέρα, έχουμε ωριμάσει μια πρόταση που αρχικά ξεκίνησε ενώ κάποιοι από εμάς είμασταν και στο προηγούμενο συμβούλιο, και με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε.» 

Ακολούθησε μια πολύ συγκινητική αναδρομή στην πορεία του τέως προέδρου του συλλόγου κ. Ιωάννη Σιφουνιό.

Απόσπασμα της τοποθέτησης του προέδρου για τον κ. Σιφουνιό:

«Είναι μεγάλη τιμή αλλά και υποχρέωση μας σήμερα να τιμήσουμε έναν συνάδελφο και φίλο με τον οποίο  έχουμε συμπορευθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Ο Γιάννης ήταν και είναι ο άνθρωπος που πολλοί από εμάς έχουν  εμπιστευθεί τα προβλήματα μας διότι ακούει και θα βρει την λύση που δεν θα θίγει ποτέ κανέναν. Πέρα όμως από τον άνθρωπο, ο Εμπορικός Σύλλογος εξαιτίας του Γιάννη, υπήρξε πάντα το σημείο ενημέρωσης και εξυπηρέτησης των επαγγελματιών του νησιού. Είναι ο Σύλλογος που έφερε τα επιδοτούμενα σεμινάρια των ΛΑΕΚ στο νησί και τα Voucher. Είναι ο σύλλογος που κοίταξε μπροστά και πριν ακόμα είναι υποχρεωτικές, διοργάνωσε πριν από 15 χρόνια, τα πρώτα σεμινάρια του ΕΦΕΤ και των Τεχνικών Ασφαλείας. Ο Γιάννης είναι εκείνος  που την ώρα που διεκδικούσε μια θέση στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, κατάφερε στην μικρή Λέρο, για έναν μικρό Σύλλογο, να στήσει για πρώτη φορά τις κάλπες του Επιμελητηρίου και να μας δώσει λόγο. Καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Επιμελητηρίου, και παρότι τυπικά δεν επιτρεπόταν, στην Λέρου λειτούργησε ένα γραφείο εξυπηρέτησης για όλους τους επαγγελματίες…. Εγώ από την μεριά μου είμαι υπερήφανος που αναλαμβάνω το προεδρείο αυτού του συλλόγου μετά τον Γιάννη, και θεωρώ ελάχιστη πράξη ευγνωμοσύνης για το έργο του, την απονομή αυτής της πλακέτας σήμερα.

Την απονομή, έκανε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ιωάννης Θεμέλαρος 

Ακολούθησε η παρουσίαση της νέας δράσης του συλλόγου «Exploring Leros». Όπως ανέφερε και ο κ. Σιφουνιός:

« …η συγκεκριμένη δράση είναι ένα μεγάλο όνειρο του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πρόταση της γραμματέως του συλλόγου κας. Άννυ Μοσχονά και σε συνεργασία με τον Μανώλη Μακρή θα προσφέρουν  για τον τόπο τους τις γνώσεις τους αλλά και  πάρα πολύ χρόνο  για  να υλοποιήσουν ένα μεγάλο εργαλείο για το νησί μας» 

Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκομένους και ερωτήσεις για την εφαρμογή.

Με μεγάλη χαρά, πολιτιστικοί συλλόγοι του νησιού μας, επαγγελματικά σωματεία, η Μητρόπολη αλλά και μεμονωμένοι επαγγελματίες θα συμμετάσχουν στην δημιουργία της εφαρμογής.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Λέρου προγραμματίζει μια συνάντηση με όλους τους φορείς, συλλόγους και σωματεία του νησιού προκειμένου να συντονιστούν οι προσπάθειες και η εφαρμογή να είναι διαθέσιμη στο κοινό τον Ιούνιο.

{loadmoduleid 270} 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ