back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Παράπονα κατοίκων για ανέγερση δύο οικοδομών στα Άλιντα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Παράπονα κατοίκων για ανέγερση δύο οικοδομών στα Άλιντα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αναφορικά με δυο ογκώδεις κατοικίες που έχουν ανεγερθεί στην περιοχή Αλίντων – Καμάρας και οι οποίες έχουν εξοργίσει μερίδα κατοίκων του νησιού, που κατηγορούν τον ιδιοκτήτη για αισθητική παραφωνία σε βάρος της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Οι καταγγελίες αυτές έφτασαν και στην εφημερίδα μας υπό μορφή επιστολών με φωτογραφικό υλικό, αναφέροντας ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι δύο κατοικίες θυμίζουν περισσότερο “ελβετικά σαλέ” και όχι τα παραδοσιακά σπίτια της Λέρου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητος, οι δυο κατοικίες αν και βρίσκονται εκτός οικισμού, είναι ευδιάκριτες από μακρινή απόσταση λόγω… μεγέθους, τόσο από τον οικισμό των Αλίντων όσο και από τον οικισμό της Αγίας Μαρίνας.

Παράλληλα, οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι πιθανόν να υπάρχουν παράτυπες πολεοδομικές επεκτάσεις, κάτι το οποίο άπτεται ελέγχου από την αρμόδια Πολεοδομία.

Σε μία από τις καταγγελίες, αναφέρεται επίσης ότι έχουν δημοσιευτεί σχετικά άρθρα στην εφημερίδα Espresso, καθώς και στο γνωστό δημοσιογραφικό Blog, fimotro.blogspot.gr.

Τέλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε για το θέμα με τον Δήμαρχο Λέρου, δήλωσε τα εξής:

«Ο Δήμος Λέρου έχει γνώση της υπόθεσης. Το αρμόδιο Γραφείο Δόμησης είναι ενήμερο και, εάν κριθεί κατόπιν ελέγχου στοιχείων ότι έχουν γίνει παρανομίες, είναι στην αρμοδιότητα της Υπηρεσίας να πράξει τα δέοντα…»

lerosnews.gr

{widget:social-share-button} 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ