back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ολοκληρώθηκε η σειρά επαφών του Δημάρχου για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ολοκληρώθηκε η σειρά επαφών του Δημάρχου για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων

Επέστρεψε ο Δήμαρχος Λέρου μετά από σημαντικές συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, για την επίλυση προβλημάτων του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, παρευρέθηκε στο σεμινάριο «Κομποστοποίηση και εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, του ΕΟΑΝ, του Δήμου Αθηναίων και του Διεθνούς Δικτύου Κοινωνικής Οικονομίας Rreuse. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη λύσεων και κατευθύνσεων για τη σύννομη και ασφαλή διαχείριση των αποβλήτων.

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε στον ΕΟΤ με τη διευθύντρια κα. Μαρκάτου, προκειμένου να συζητήσουν για την τροποποίηση της μελέτης του τουριστικού καταφυγίου στα Άλιντα και την υλοποίηση αυτού μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Συνάντηση είχε επίσης με την κα Στρατίκη στο Υπουργείο Εσωτερικών, για να ενημερωθεί για την πορεία πρόσληψης εκπαιδευτικών στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ και την άμεση πρόσληψη τους.

Επισκέφτηκε τη διοίκηση του ΙΚΑ και συγκεκριμένα με την κα Λαμπροπούλου για την επίλυση του προβλήματος που παρατηρείται στους εξεταζόμενους από το ΚΕΠΑ στη Ρόδο, δηλαδή να ορίζεται ημέρα εξέτασης την ημέρα που υπάρχει και πλοίο επιστροφής πράγμα που δε συμβαίνει τώρα με φοβερή οικονομική και όχι μόνο ταλαιπωρία για τους εξεταζόμενους.

Συνάντηση είχε με το διευθυντή του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κο. Γεωργακόπουλο για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του αφού πριν αντικατασταθεί ο αναισθησιολόγος του νοσοκομείου μας, τον μετέθεσαν σε άλλο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα ζήτησε την άμεση πλήρωση της θέσης.

Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κο Πατούλη απαιτώντας την αποκατάσταση της αδικίας εις βάρος του νησιού μας αναφορικά με τον καταμερισμό των θέσεων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ο πρόεδρος κατανοώντας την αδικία δεσμεύθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό τονίζοντας ότι την ευθύνη κατανομής την έχει η προηγούμενη διοίκηση.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ