back to top
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ο εορτασμός της Αγ. Κιουράς – Ματρώνας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ο εορτασμός της Αγ. Κιουράς – Ματρώνας

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 μετά το πέρας του εσπερινού που τελέσθηκε στο εκκλησία της Αγ. Κιουράς – Ματρώνας, ο Δήμος Λέρου σε συνεργασία με το ΔΟ.ΠΑΙ.Σ.Α.Π Λέρου, διοργάνωσαν στον αύλιο χώρο της εκκλησίας το πανηγύρι της Αγ. Κιουράς το οποίο αναβιώθηκε για πρώτη χρόνια από το Δήμο Λέρου μετά από πολλά χρόνια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσία του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας, προλόγισε την εκδήλωση αναφέρθηκε στα ήθη , έθιμα και στις παραδόσεις μας, ευχαρίστησε την πρόεδρο του Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου τα παιδιά του Συλλόγου και όλους εκείνους που εργάστηκαν εκείνη την ημέρα , καθώς επίσης & τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.

Μετά το χαιρετισμό του δημάρχου προσφέρθηκε άφθονο δωρεάν κρασί αναψυκτικά και διάφορα εδέσματα με τον κόσμο διασκεδάζει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι τοπικές αρχές, ο ιερός κλήρος, πολλοί συμπατριώτες και επισκέπτες του νησιού.

Κατά γενική ομολογία η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία εάν αναλογιστεί κανείς την φθινοπωρινή περίοδο που διανύουμε.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ