back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου [VIDEO]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου

Με πατριωτικό ενθουσιασμό και θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, η 68η επέτειος της ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.

Βάσει του επισήμου προγράμματος που εκδόθηκε υπό του Δήμου Λέρου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, τις Αρχές και τους φορείς του νησιού, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Παρασκευή 4 Μαρτίου, με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων, καταστημάτων, οικιών, ναυλοχούντων πλοίων, κλπ.

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου, σε όλα τα σχολεία της Λέρου πραγματοποιήθηκαν σχετικές εκδηλώσεις, για την ιστορική σημασία του μεγάλου γεγονότος της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Μητέρα Ελλάδα.

Την Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 10:00΄ το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λακκίου Λέρου, τελέσθηκε επίσημος Δοξολογία υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ.Μιχ.Κόλλια, αντιδημάρχων, των μελών του Δημ. Συμβουλίου, των εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων, της μαθητιώσας νεολαίας με τις σημαίες των σχολείων τους, των εκπαιδευτικών και πολλών πολιτών.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, στην σημαιοστολισμένη πλατεία «Π.Ρούσσου», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου και άγημα του 588ΤΕ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η εκπαιδευτικός κα Ε. Κυρατσού.

Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε πλήθος κόσμου να συρρεύσει και να παρακολουθήσει την καθιερωμένη παρέλαση, όπου τα τμήματα της μαθητιώσας νεολαίας έκαναν μία ωραιότατη παρουσία.

Εντυπωσιακή φέτος ήταν η παρουσία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, του Μ.Π.Συλλόγου «Άρτεμις» με παραδοσιακές στολές, του 3ου Σώματος Ναυτοπροσκόπων, του Οδηγισμού, και κυρίως η παρέλαση των δύο αγημάτων του Στρατού μας, που καταχειροκροτήθηκε!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ