back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ποιος είναι ο νέος τρομοκράτης που πέρασε από το νησί

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ποιος είναι ο νέος τρομοκράτης που πέρασε από το νησί

Ένας ακόμη επικίνδυνος τζιχαντιστής, που συνελήφθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Λέρο το Σεπτέμβριο του 2015 για να μεταβεί στην Ευρώπη.

Οι βελγικές αρχές συνέλαβαν την Παρασκευή, μαζί με τον Μοχάμεντ Αμπρινί που θεωρείται ότι συμμετείχε στην πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι, και τον Οσάμα Κραγιέμ που κατηγορείται ότι συμμετείχε στο μακελειό των Βρυξελλών και ο οποίος μπήκε στην Ευρώπη από τη Λέρο για να βρεθεί στην Αυστρία, τη Γερμανία και κατόπιν, στο Βέλγιο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματούχων των ερευνών, δεκάδες μέλη του ISIS ακολούθησαν το δρόμο του Αιγαίου για να βρεθούν στην καρδιά της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, ο Κραγιέμ χρησιμοποιούσε το όνομα Ναΐμ Αλ Χαμέντ και θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνος. Ερευνάται αν συνόδευε τον βομβιστή του μετρό, Χαλίντ Μπακράουι, στην πολύνεκρη επίθεση.
Οι ερευνητές θεωρούν ότι ο Κραγέμ βρέθηκε στη Λέρο συνοδευόμενος από έναν ακόμη άνδρα, με το όνομα Μονίρ Αχμέντ Αλλάτζ, το Σεπτέμβριο του 2015.

Ακολούθως ταξίδεψαν μέσα από την Αυστρία για να φτάσουν σε κέντρο προσφύγων στο Ουλμ, της Γερμανίας. Ο Κραγέμ διέμενε στο Μάλμοε της Σουηδίας και ήταν γνωστός στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, δήλωσε  ο Σουηδός ειδικός κατά της τρομοκρατίας, Μάγκνους Ράνστορπ.

Στο παρελθόν είχε δημοσιεύσει στο Διαδίκτυο φωτογραφίες του με αυτόματα όπλα από το έδαφος της Συρίας. Σύμφωνα με τη Le Monde, DNA του 28χρονου τζιχαντιστή βρέθηκε στο διαμέρισμα από το οποίο αναχώρησαν οι τρεις βομβιστές του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

pronews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ