back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου της πόλεως του Λακκίου, Αγίου Νικολάου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Με λαμπρότητα ο εορτασμός του πολιούχου της πόλεως του Λακκίου, Αγίου Νικολάου

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια εορτάσθηκε και στη Λέρο η εορτή του Αγίου Νικολάου, προστάτου των ναυτικών μας, και πολιούχου της πόλεως του Λακκίου, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017.

Στην ομώνυμη ενορία της πόλεως του Λακκίου, ο πανηγυρίζον Ιερός Ναός ήταν κατάλληλα σημαιοστολισμένος και ευπρεπής.

Το εσπέρας της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’  Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά και ιερέων της νήσου.

Το πρωί της εορτής, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ετελέσθη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας έλαβε χώρα η καθιερωμένη Δοξολογία, και η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου, κατά την οποία παρέστησαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της νήσου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος.

Την Εικόνα του Αγίου Νικολάου βάσταζαν ένστολο προσωπικό της ΥΝΤΕΛ, και η ιερά πομπή ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους και την παραλιακή του λιμένος της πόλεως του Λακκίου.

Της ιεράς πομπής προπορευόταν περιπολικό και μοτοσικλετιστής της Τροχαίας του Α.Τ.Λέρου, η Φιλαρμονική του Δήμου Λέρου, το περιπολικό του Λιμενικού Σώματος το οποίο έσυρε βάρκα με την Εικόνα του Αγίου Νικολάου, και ακολουθούσαν τα ιερά εξαπτέρυγα, το Ιερό Ευαγγέλιο, τα Ιερά Λείψανα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος μετά του Ιερού Κλήρου, οι αρχές της νήσου, αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων, και πολλοί πιστοί.

Ο Άγιος Νικόλαος εορτάσθηκε επίσης και σε όλα τα παρεκκλήσια της Λέρου: στον Ξηρόκαμπο, Μεραλούδι, Συκαία και Άλιντα.

Επιμέλεια:   Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ