back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Με επιτυχία η προβολή της θεατρικής παράστασης “Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Με επιτυχία η προβολή της θεατρικής παράστασης “Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε”

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λέρου έλαβε χώρα η προβολή της θεατρικής παράστασης “Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε” του Luigi Pirandello, με διοργανωτές τον Δήμο Λέρου, την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου και το Κανάλι της Βουλής.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλια ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αποδέχθηκε εξαρχής την πρόταση που δέχθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθη Λιβαθινό για την πραγματοποίηση αυτής της παράστασης, αναλαμβάνοντας το κόστος που αναλογεί στο Δήμο. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Στάθη Λιβαθινό για τη συνεργασία τους, τονίζοντας ότι η διάθεση εξωστρέφειας του Εθνικού Θεάτρου και του Καναλιού της Βουλής δημιουργεί νέους ισχυρούς δεσμούς με την Ελληνική παραμεθόριο και ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία δίνεται η δυνατότητα στους νησιώτες να έχουν άμεση πρόσβαση και να μπορούν να παρακολουθήσουν τέτοιες ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις.

Η αυλαία άνοιξε με ένα σύντομο χαιρετισμό του κ. Στάθη Λιβαθινού όποιος μίλησε για αυτή την πρωτοβουλία του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια ξεκίνησε η προβολή του έργου,το οποίο αποτελεί σταθμό στην ιστορία του σύγχρονου θεάτρου και περιέχει παιχνίδια του νου και της φαντασίας, τα οποία εξελίσσονται σε ένα θεατρικό σανίδι από ηθοποιούς οι οποίοι υποδύονται…… ηθοποιούς.

Οι έντονες εναλλαγές συναισθημάτων του έργου σε συνδυασμό με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαυρίκιου συνεπήραν το κοινό και η αυλαία έκλεισε με τους ήχους των έντονων χειροκροτημάτων.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ