back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ξεκινάει ο 5ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας στη μνήμη του Göran Schildt

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ξεκινάει ο 5ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας στη μνήμη του Göran Schildt

Από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 ως την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιούνται στην Λέρο δραστηριότητες στα πλαίσια του 5ου διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα στην μνήμη του Φιλανδού συγγραφέα και ιστιοπλόου Göran Schildt, που συνδιοργανώνουν ο ναυτικός όμιλος Λέρου ΝΟΛ, ο Μορφωτικός, Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Λέρου « Άρτεμις» και το Ίδρυμα « Christine and Göran Schildt».

Πιο αναλυτικά, την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 8 το βράδυ στο δημοτικό κινηματοθέατρο Λέρου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του αγώνα, με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, έχοντας συμμετοχές από την Ελλάδα (χορευτικό τμήμα Δήμου Ιωαννίνων), την Φιλανδία ( ο μουσικός Kimmo Hyyppä και η χορευτική ομάδα «Hurja Piruetti) και την Αγγλία (ο τενόρος Michael Powell). Την οργάνωση της βραδιάς έχει ο πολιτιστικός σύλλογος «Άρτεμις».

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος του αγώνα Λέρος-Λειψοί. Στους Λειψούς, σε συνεργασία με τον Δήμο Λειψών και το τοπικό χορευτικό σύλλογο , τον σύλλογο της Λέρου «Άρτεμις» και το χορευτικό τμήμα του Δήμου Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί ελληνική μουσική βραδιά.

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 ο αγώνας θα συνεχιστεί από τους Λειψούς με προορισμό το Αγαθονήσι , όπου ο Δήμος Αγαθονησίου ετοιμάζει λαμπρή υποδοχή για τους ιστιοπλόους.

Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στο τελευταίο σκέλος του αγώνα, θα είναι η διαδρομή Αγαθονήσι –Λέρος (Αγία Μαρίνα). Το βράδυ της ίδιας μέρας στο χώρο του ναυτικού ομίλου Λέρου ΝΟΛ και υπό την αιγίδα του, θα γίνουν οι απονομές στους νικητές του αγώνα. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική και χορό από τα μέλη του συλλόγου «Άρτεμις» .

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Φιλανδός πρέσβης κ. Pauli Makela, καθώς και ο διευθυντής του μουσείου ναυτικής ιστορίας της Φιλανδίας “Forum Marinum”, κ. Jaako Tikka.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ