back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Κέντρο κράτησης μεταναστών προαναγγέλλει ο Μουζάλας στα νησιά με Hotspots

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Κέντρο κράτησης μεταναστών προαναγγέλλει ο Μουζάλας στα νησιά με Hotspots

Η κυβέρνηση  θα προχωρήσει στη δημιουργία κέντρων κράτησης μεταναστών στα πέντε μεγάλα νησιά, όπως και στην επέκταση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης στο Ανατολικό Αιγαίο,τονίζει ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα,  τόνισε ότι τα «κέντρα κράτησης θα γίνουν και στα πέντε νησιά (Λέρος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως) για δύο λόγους»:

«Ειδικά τώρα που έρχονται στην Ελλάδα πολλοί παράτυποι που δεν είναι οικογένειες, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η εγκληματικότητα και χρειάζεται ένας φόβος περιορισμού» δηλώνει.

Ο δεύτερος και πολύ ουσιαστικός λόγος είναι ότι με τα κλειστά κέντρα θα προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασίας ασύλου στα νησιά…

«Τραγική επιβεβαίωση της κυβερνητικής ανικανότητας στο Μεταναστευτικό»

Εξηγήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό για την εκτός ελέγχου κατάσταση που επικρατεί εδώ και καιρό στον καταυλισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών της Μόριας Λέσβου -και η οποία επιβεβαιώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο- ζητά με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ,  βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο  κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρει ότι, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο, διαπίστωσε για ακόμη μία φορά τη χαώδη απόσταση που χωρίζει σήμερα τις κυβερνητικές εξαγγελίες και προγραμματισμούς, με την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων.

«Δυστυχώς οι διαπιστώσεις και επισημάνσεις που έκανα, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο χθες το βράδυ στον καταυλισμό της Μόριας στην Λέσβο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Χρειάστηκε να χαθούν δύο ανθρώπινες ζωές για να αποδειχθούν περίτρανα οι άθλιες συνθήκες διαβιώσεως και υγιεινής  των φιλοξενούμενων στους καταυλισμούς αυτούς και η έλλειψη των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας για τη σωματική τους  ακεραιότητα».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει στη Βουλή για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για να εξασφαλίσει την ασφαλή διαμονή των προσφύγων και παράνομων μεταναστών στους καταυλισμούς. «Πώς σκέπτεται το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει την παρατεταμένη παραμονή τους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου;», καταλήγει συγκεκριμένα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ