Μία μοναδική μουσική βραδιά με τους ΤΑΚΗ ΦΑΡΑΖΗ και ΜΑΡΙΑΣΤΕΛΛΑ ΤΖΑΝΟΥΔΑΚΗ ¨Κάτω από το φως του φεγγαριού¨
Ένα νυχτερινό οδοιπορικό στα διαφορετικά πρόσωπα του φεγγαριού
έτσι όπως έχουν τραγουδηθεί από Έλληνες και ξένους δημιουργούς.
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ και ώρα 21:00
αίθριο Δημοτικού σχολείου Λακκίου
Οι δύο μουσικοί φωτίζουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τις φεγγαρόλουστες νύχτες της ζωής μας, αντλώντας το υλικό τους μέσα από μια πλούσια παλέτα μουσικής και ποίησης. Τραγούδια από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τη Λατινική Αμερική, Αγγλόφωνες μπαλάντες και Αμερικάνικα στάνταρτς, αλλά και σύγχρονη πρωτότυπη μελοποιημένη ποίηση, συνθέτουν ένα μαγικό νυχτερινό μουσικό καλειδοσκόπιο.
Μια τρυφερή ευφάνταστη μουσική παράσταση μέσα από μια φρέσκια, σύγχρονη ματιά.
Μαριαστέλλα Τζανουδάκη – τραγούδι, κρουστά
Τάκης Φαραζής – πιάνο, keybords, φωνητικά
- Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει η εγκατάσταση, που παρουσιάζει Το Perasma, της Gülsün Karamustafa με τίτλο «Mother Tongue» (I Must Not Speak My Mother Tongue At School).
Λίγα λόγια για το έργο:
Εγκατεστημένο μέσα στο ιταλικό δημοτικό σχολείο στο Λακκί, ένα κτίριο με κυκλική αυλή που εξακολουθεί να απηχεί την αρχιτεκτονική γλώσσα και το συμβολικό αποτύπωμα του καθεστώτος του Μουσολίνι, υπάρχει μία οδυνηρή γλωσσική ιστορία. Μεταξύ 1923 και 1936 τα ελληνικά διδάσκονταν μόνο λίγες ώρες την εβδομάδα ως ξένη γλώσσα. Το 1936 απαγορεύτηκε επίσημα από τα σχολεία. Αυτό το δυνατό έργο είναι αφιερωμένο από την καλλιτέχνιδα Gülsün Karamustafa στο νησί, στα παιδιά του και σε όλες τις μητρικές γλώσσες που έχουν φιμωθεί, καταπιεστεί ή ξεχαστεί.
Διοργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΛΕΡΟΥ





















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο
Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]