back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Καταργούν το Υποθηκοφυλακείο Λέρου ενώ διατηρούν τα Υποθηκοφυλακεία των γύρω νησιών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Καταργούν το Υποθηκοφυλακείο Λέρου ενώ διατηρούν τα Υποθηκοφυλακεία των γύρω νησιών

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε στον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, εκφράζοντας την αντίθεση του Δήμου σχετικά με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόλιας στην επιστολή που ακολουθεί, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει ανεξήγητη διάκριση και ενώ καταργεί το Υποθηκοφυλακείο Λέρου, διατηρεί τα Υποθηκοφυλακεία της Πάτμου (μικρότερου σε πληθυσμό νησί) και της Καλύμνου.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή του Δημάρχου Λέρου αναφέρονται τα εξής:


Προς

Υπουργό Δικαιοσύνης

κ. Ν. Παρασκευόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βουλευτές Δωδεκανήσου

 

ΘΕΜΑ: «Αντίθεση Δήμου Λέρου για την κατάργηση του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Λέρου» 

Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την κατάρτιση του Σχεδίου νόμου με τίτλο «Αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας» και την πρόθεση του Υπουργείου σας να υπαχθεί εις το Κτηματολογικό γραφείο Κω-Λέρου με έδρα την Κω μεταξύ άλλων υποθηκοφυλακείων και αυτό της Λέρου. Με ανεξήγητη διάκριση ως προς το νησί της Λέρου την διατήρηση της λειτουργίας των Υποθηκοφυλακείων της Πάτμου (μικρότερου σε πληθυσμό νησί) και της Καλύμνου.

Η κατάργηση αυτή θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους και τους επαγγελματίες (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, πολιτικούς μηχανικούς) της Λέρου, αφού για οποιαδήποτε κτηματολογικής φύσεως συναλλαγή τους θα πρέπει να διαθέτουν δύο – τρεις ή και περισσότερες ημέρες, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, διαθέτοντας οικονομικούς πόρους και χρόνο.

Ο Δήμος μας είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για την κτηριακή κάλυψη του υποθηκοφυλακείου προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του στο νησί μας.

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την συνταγματική υποχρέωση του κράτους να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους (άρθρο 101, παρ. 4).

Σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το υπό κατάθεση σχέδιο νόμου και συμπεριλάβετε σε αυτό τη διατήρηση  σε λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου Λέρου.                                                                                                                    

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΟΛΙΑΣ  ΜΙΧΑΗΛ 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ