back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Καταγγελία της ένωσης Ιατρών ΚΘΛ για την μεθοδευμένη απαξίωση του καταστατικού της Ένωσης υπαλλήλων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Καταγγελία της ένωσης Ιατρών ΚΘΛ για την μεθοδευμένη απαξίωση του καταστατικού της Ένωσης υπαλλήλων

ΛΕΡΟΣ : 14/4/2022
Α.Π : 07/2022

Το Δ.Σ τής Ε.Ι.ΘΕ.Λ καταγγέλλει την μεθοδευμένη απαξίωση του καταστατικού της Ένωσης υπαλλήλων του κρατικού θεραπευτηρίου Λέρου εκ μέρους της διοίκησης τής.

Εδώ και χρόνια η εν λόγω διοίκηση τού σωματείου απαξιώνει συστηματικά την αγωνιστική λειτουργία τού σωματείου . Ο πρόεδρος έχει άλλωστε επανειλημμένα δηλώσει την απέχθεια τού ακόμη και σέ απεργίες πού προκηρύσσει η Ομοσπονδία ( ΠΟΕΔΗΝ) και αφορούν βασικά αιτήματα τού κλάδου.

Άλλωστε ποτέ η διοίκηση τού συγκεκριμένου σωματείου δεν στάθηκε δίπλα στους δεκάδες αγώνες τής ένωσης μας όλα αυτά τά χρόνια, ακόμη και για φλέγοντα ζητήματα των μονάδων υγείας.

Αφού πρίν χρόνια ξεμπέρδεψαν με πραξικοπηματικό τρόπο με τούς εργαζόμενους τού Κ.Υ Πάτμου και των ιατρείων Λειψών, Αγαθονησίου, αφήνοντας τούς χωρίς συνδικαλιστική κάλυψη, συνεχίζοντας σέ αντίθεση με το καταστατικό δεν δέχονται την εγγραφή συμβασιούχων εργαζομένων, ενώ τώρα προσπαθούν να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη παραμονή τούς στα έδρανα πού έχουν γαντζωθεί , γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τούς το καταστατικό τού σωματείου.

Προσπαθούν να πραγματοποιήσουν εκλογές με παράτυπα εκλεγμένη εφορευτική επιτροπή, αγνοώντας την αίτηση δεκάδων εργαζομένων , χωρίς γενική συνέλευση (εκλογοαπολογιστικη ) αρνούνται πεισματικά την σύγκληση τής.

Παραβίαση κάθε έννοιας συνδικαλιστικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

Σκοπιμότητες πού θυμίζουν άλλες εποχές. Με πρωτοπαλίκαρο τον πρόεδρο τού σωματείου, εξελίσσεται ο καραμπινάτος αυταρχισμός.
Καθήκον των εργαζομένων είναι η άμεση απάντηση στην προσπάθεια φίμωσης τούς.

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, επί δεκαετίες , πού εκτρέφεται από συγκεκριμένες παρατάξεις (ακραίο παράδειγμα αποτελεί το σωματείο των εργαζομένων τού νοσοκομείου Λέρου) είναι ο κύριος υπεύθυνος για την ολομέτωπη επίθεση πού δεχόμαστε ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις.

Είναι οι δυνάμεις αυτές πού λειτουργούν ως « Πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, σπέρνοντας αυταπάτες, καλλιεργώντας τον συμβιβασμό και την υποταγή.

Η Ένωση μας στηρίζει την κίνηση των εργαζομένων για σωματείο ζωντανό και όχι απονεκρωμένο, με γενικές συνελεύσεις πού να αποφασίζουν για την στρατηγική και τούς τρόπους διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Η Γ. Γραμματέας

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ