back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία στο hotspot

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Καταγγελία για αστυνομική αυθαιρεσία στο hotspot

Περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας καταγγέλλει ένα ζευγάρι προσφύγων που φιλοξενείται στις δομές του κέντρου πρώτης υποδοχής στη Λέρο. 

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» η καταγγέλλουσα η οποία φέρεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, επιβάλλεται να κάνει άμεσα εξετάσεις που δεν μπορούν να γίνουν στη Λέρο, και λόγω των γραφειοκρατικών προβλημάτων δεν μπορεί να φύγει από το νησί.

Την περασμένη Τρίτη, η καταγγέλλουσα φέρεται να έκλεισε ραντεβού με αστυνομικό όργανο προκειμένου να πάρει το χαρτί εξόδου από το νησί. Αντ’ αυτού, καταγγέλλει ότι το αστυνομικό όργανο άσκησε σωματική βία εναντίον της, ενώ λίγη ώρα πριν, η καταγγέλλουσα φέρεται να απειλούσε ότι θα καταπιεί μια καρτέλα με παυσίπονα, απειλή που τελικά πραγματοποίησε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», στο νοσοκομείο όπου μετέφερε την καταγγέλλουσα το αυτοκίνητο της Ύπατης Αρμοστείας μετά το περιστατικό, διαπιστώθηκε εμφανής μώλωπας στο μπροστινό μέρος του μηρού, ενώ της έγινε πλύση στομάχου διότι λίγο πριν, είχε καταπιεί τα χάπια. 

Ο σύζυγός της δημοσιοποίησε το περιστατικό στο facebook.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το αστυνομικό όργανο φέρεται να αρνείται ότι χαστούκισε την καταγγέλλουσα και να ισχυρίζεται ότι χτύπησε δυνατά το χέρι στο τραπέζι.

Η διαδικασία καταγραφής και ασύλου φαίνεται πως καθυστερεί στο hotspot των Λεπίδων, ύστερα από την εξέγερση που σημειώθηκε στις αρχές Ιουλίου και τις ζημιές που προκλήθηκαν, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες για την άρση του γεωγραφικού περιορισμού που έχει επιβληθεί στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες να καθυστερεί, μέχρι να ενταχθούν στη διαδικασία ασύλου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ