back to top
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Καταγγελία εναντίον Διοικητή και Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Καταγγελία εναντίον Διοικητή και Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – Κάνουν λόγο για πολιτική δίωξη!


Συναδέλφισα, Συνάδελφε Την Παρασκευή 11 Απριλίου με μια κατάπτυστη, άνευ προηγουμένου φασιστικής έμπνευσης ανεκδιήγητη μεθόδευση από την μεριά της πλειψοφηφίας του Δ.Σ. του Σωματείου, αποφασίστηκε ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ να εισηγηθεί το Σωματείο να πάψει η απόσπαση του συναδέλφου και μέλος του Π.Α.ΜΕ γιατρού Γιώργου Τσουκαλά με το πρόσχημα ότι το ιατρείο των Λειψών δεν έχει γιατρό και με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης τους να ανακληθούν όλες οι αποσπάσεις στο χώρο της Υγείας. Αμέσως μετά την απόφαση του Δ.Σ. ο Διοικητής του Νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας και τον δικό του ρόλο εκτελεστικό βραχίονα της κυβέρνησης, έσπευσε να κοινοποιήσει την απόφαση στην ΔΥΠΕ για να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις χτυπώντας και αυτός με την σειρά του το Π.Α.ΜΕ. 

Για μας, μια τέτοια ενορχηστρωμένη μεθόδευση εκ μέρους πλειοψηφίας Σωματείου-Διοίκησης ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΩΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ.

Επειδή ο πόλεμος λάσπης δεν έχει προηγούμενο και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, θέλουμε να σε ενημερώσουμε, ότι ο συνάδελφος μας έχει υπηρετήσει 11 χρόνια στην άγονη γραμμή – τα επτά από τα οποία στους Λειψούς- και ενώ από τον τέταρτο χρόνο της θητείας του αυτοδίκαια θα έπρεπε να είχε μετατεθεί σύμφωνα και με αιτήματα που είχε καταθέσει, η έλλειψη γιατρών ως αποτέλεσμα των συνεχόμενων περικοπών των δαπανών για την υγεία είχε σαν αποτέλεσμα να έχει κολλήσει στους Λειψούς χωρίς ορατή την πιθανότητα αποδέσμευσής του από το νησί.

Ο συνάδελφος μας για εννέα μήνες δεν μπορούσε να πάρει άδεια ή ρεπό και τα σχετικά αιτήματα του απορρίφθηκαν 7 φορές γιατί δεν υπήρχε αντικαταστάτης του με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην παραίτηση. Προκειμένου να μην παραιτηθεί, ο γγ. Υγείας, παρουσία του Διοικητή του Κ.Θ.Λ. και του Δήμαρχου της Πάτμου, τον παρακάλεσε να παραμείνει στην υπηρεσία με τρίμηνες αποσπάσεις για διάστημα δύο ετών προκειμένου να μην μείνει χωρίς γιατρό τόσο η Πάτμος όσο και οι Λειψοί.

Ο Νεοδημοκράτης Πρόεδρος του Σωματείου και η παράταξη του ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΑ.

• ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΣΤΑ ΙΣΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΨΗΦΙΖΕΙ.

• ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΩΝ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΨΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΜΟΣ.

• ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ.

• ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ, “ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ”

• ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΤΑΝ ΠΙΕΖΑΝ ΑΣΚΟΠΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΦΩΤΕΙΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΔΗΘΕΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ 14 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΜΟΜΦΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ. ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΕΣ.

Ποια είναι η αλήθεια; Τους ενόχλησε που τους είπαμε απεργοσπάστες.

Γιατί ακόμα και για τον πιο ξετσίπωτο συνδικαλιστή η απεργοσπασία ακούγεται σαν βρισιά. Βέβαια του προέδρου του Σωματείου δεν του ιδρώνει το αυτάκι. Ανήμερα της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 9 του Απρίλη όπως δήλωσε ο ίδιος στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δεν απήργησε γιατί εργαζόταν για το καλό των συναδέλφων μας που μπήκαν σε διαθεσιμότητα.

Τους ενόχλησε που τους είπαμε νενέκους της κυβέρνησης. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να αφυπνιστούν όλοι οι εργαζόμενοι και να υπερασπίσουν τους συναδέλφους μας που εδώ και μια εβδομάδα ανεβαίνουν τον Γολγοθά της διαθεσιμότητας. Ο πρόεδρος του Σωματείου, σαν αλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος για άλλη μια φορά διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει άλλη διαθεσιμότητα. Βέβαια η ιστορία μας έχει αποδείξει ότι δεν του είναι δύσκολο να κάνει κωλοτούμπα όταν θα έλθει το επόμενο κύμα διαθεσιμοτήτων.

Τους θορύβησε η συμμετοχή αρκετών συναδέλφων στην μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Π.Α.ΜΕ στις 9 Απρίλη και προσπαθούν να σε/μας τρομοκρατήσουν

Συναδέλφισα, συνάδελφε

Με απανωτές ανακοινώσεις του σε είχαμε προειδοποιήσει ότι είναι επικίνδυνοι.

Στείλτους σπίτια τους. Είναι γνήσιοι εκφραστές του ξεπουλημένου κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Παίζουν τον ρόλο του μαντρόσκυλου της συγκυβέρνησης.

Πατάνε πάνω στους αντιλαϊκούς νόμους της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε. για να κτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να κτυπήσουν τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές του.

ΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΛΕΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΤΜΟ ΚΑΙ ΛΕΙΨΟΥΣ.

ΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΩΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ.

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ. ΣΤΑΣΟΥ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ Π.Α.ΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΓΙΣΟΥΝ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.


Λέρος, 14/04/2014

ΛΕΡΟΣ Νοσοκομείου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ