back to top
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Τα δυο σωματεία εργαζομένων του Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ ΛΕΡΟΥ καλούν σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους , τους μαζικούς φορείς , τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, την Τετάρτη 21/8/2024 και ώρα 10.00 π.μ.

Την ήμερα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας.

Η Κυβέρνησή αποδεικνύει καθημερινά ότι δεν έχει σκοπό να ενισχύσει το Νοσοκομείο μας , αλλά και το ΕΣΥ γενικά με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η πολιτική για την υγεία , που έχουν υπηρετήσει όλες οι κυβερνήσεις υπό την καθοδήγηση της Ε.Ε, καθημερινά αποδεικνύει τον εγκληματικό της χαρακτήρα. Στηρίζεται στην υποχρηματοδότηση, την ακραία υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, την εμπορευματοποίηση τους και την γιγάντωση του ιδιωτικού κερδοσκοπικού τομέα της υγείας. Στηρίζεται στις ελάχιστες έως μηδαμινές παροχές υγείας στα λαϊκά στρώματα.

Είναι η πολιτική που αφήνει ένα ολόκληρο νοσοκομείο με ένα παιδίατρο, ένα αναισθησιολόγο ένα ορθοπεδικό, ένα ακτινολόγο, ένα νεφρολόγο, ένα ψυχίατρο( με πάνω από 200 ασθενείς στον ψυχιατρικό τομέα), χωρίς νευρολόγο και με τις άλλες ειδικότητες να υπηρετούν το πολύ δύο γιατροί.

Εξαιτίας αυτής της πολιτικής δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν δεκάδες έκτακτα περιστατικά όταν δεν υπάρχουν γιατροί, χειρούργοι, αναισθησιολόγοι, ορθοπεδικοί, παιδίατροι, νεφρολόγοι, ακτινοδιαγνωστες, νευρολόγοι, ψυχίατροι και ειδικευμένοι, έμπειροι νοσηλευτές. Οι αναμονές στα τακτικά ιατρεία παραμένουν πολύμηνες. Δεν μπορεί ο λαός μας και οι κάτοικοι των νησιών μας να βρουν την υγεία τους.

Είναι η πολιτική που ευθύνεται για τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών, την εντατικοποίηση της εργασίας, με πρόσθετες βάρδιες/εφημερίες, μετακινήσεις, χιλιάδες χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Οι διπλοβάρδιες των νοσηλευτών, η παραβίαση της ημερήσιας ανάπαυσης των γιατρών παρατείνουν τον ημερήσιο χρόνο εργασίας, οδηγώντας κάποιους σε κατάρρευση.

Εφαρμογή αυτής της πολιτικής είναι το χάρισμα της Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης σε Μ.Κ.Ο και ιδιώτες.

Το νοσοκομείο μας έχει αρκετές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό και μάλιστα με τις αποχωρήσεις γιατρών και νοσηλευτών λόγω μεταθέσεων συνταξιοδοτήσεων αυτές θα πολλαπλασιαστούν, και αν δεν γίνουν προσλήψεις θα καταρρεύσει εντελώς η λειτουργία της μονάδας.

Ο λαός της Λέρου με την μεγάλη συγκέντρωση για την υγεία απέδειξε ότι θα αγωνιστεί για αποκλειστικά δημόσιες , δωρεάν για όλους, σύγχρονες παροχές υγείας, θα αγωνιστεί για ένα νοσοκομείο στελεχωμένο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του για πρόληψη, θεραπεία αποκατάσταση.

Καλούμε όλες και όλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης την Τετάρτη 21/8/2024 ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα γνωρίζοντας ότι όλα αλλάζουν όταν το αποφασίσουν με την δράση τους οι πολλοί.

Κανένας συμβιβασμός λοιπόν. Διεκδικούμε για το σήμερα, χτίζουμε ασπίδα για όσα έρχονται αλλά και ελπίδα για το αύριο, την προοπτική. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

ΕΚ ΤΩΝ Δ.Σ.
Ε.Ι.ΘΕ.Λ
ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ.Θ-Γ.Ν ΛΕΡΟΥ
ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ