back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Η Συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Η Συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συναυλία του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λέρου.

Αρκετή προσέλευση κόσμου και πολλά μέλη της Φιλαρμονικής μας παρακολούθησαν μία υψηλού επιπέδου συναυλία.

Μετά το πέρας της συναυλίας, ο επικεφαλής της Φιλαρμονικής ευχαρίστησε τους μουσικούς της Κ.Ο.Α.:

«Κατά τον Αριστοτέλη «η μουσική συνιστά μία υψηλή απασχόληση που ταιριάζει σε ελεύθερους πολίτες», ενώ κατά τον Πλάτωνα «η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στην σκέψη»…, αυτό ακριβώς νοιώσαμε κι εμείς απόψε, αλλά και με το διήμερο σεμινάριο μουσικής που πραγματοποιήθηκε στην Φιλαρμονική μας, από τους εξαιρετικούς και κορυφαίους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Τις δύο προηγούμενες ημέρες, την Δευτέρα και την Τρίτη, είχαμε την μοναδική ευκαιρία, και συνάμα την τύχη, να μας διδάξουν και να μας μυήσουν στον μαγικό κόσμο της μουσικής.

Αγαπητοί φίλοι της Φιλαρμονικής μας, γιατί από σήμερα σας θεωρούμε και σας νοιώθουμε φίλους μας, καταφέρατε να μας μάθετε τόσα πολλά, σε τόσο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Οι ώρες μαζί σας ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερα εποικοδομητικές.

Με τις γνώσεις, την εμπειρία και την δεξιοτεχνία που σας διακρίνει, μας παρακινήσατε, μας ταξιδέψατε, μας διδάξατε, απλά και κατανοητά, πολλά πράγματα, που για μας ήταν μέχρι σήμερα άγνωστα, μα πάνω απ’ όλα μας μεταδώσατε την αγάπη για την μουσική.

Σας θαυμάσαμε στο μέγιστο βαθμό και να είστε σίγουροι ότι θα σας θυμόμαστε με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής, μας διακατέχει ένα αίσθημα χαρμολύπης, ευφορίας, χαράς, αλλά και στενοχώριας ταυτόχρονα, γιατί γνωρίζουμε ότι αυτό που ζήσαμε ήταν λίγο, δεν ήταν αρκετό, γι’ αυτό σας παρακαλούμε όταν ξανασχεδιάσετε δράσεις, έχετε υπόψη ότι στη Λέρο θα υπάρχει ένα σύνολο μουσικών, που θα σας περιμένει με μεγάλη αδημονία και προσμονή.

Το έχουμε απόλυτη ανάγκη, διότι ζούμε σε μία ακριτική περιοχή, που δυστυχώς δεν έχει πρόσβαση και στερείται τέτοιου είδους και επιπέδου πολιτιστικά γεγονότα.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στην Δημοτική αρχή, στον κ. Δήμαρχο, αλλά και σε όλους εκείνους που συνετέλεσαν σ’ αυτό το μοναδικό πολιτιστικό γεγονός, αλλά και για την μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία που έζησαν και απέκτησαν οι μουσικοί της Φιλαρμονικής μας».

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους μουσικούς της Κ.Ο.Α., κ.κ. Βαγγέλη Σταθουλόπουλο (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε), Σπύρο Μουρίκη (κλαρινέτο), Γρηγόρη Ασωνίτη (κόρνο), Οδυσσέα Μπάσσιο (φαγκότο), Παναγιώτη Μπαλαμού (τρομπέτα), Παναγιώτη Βλάχο (κρουστά) και Αλίκη Φιδετζή».

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ