back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου συμμετέχει στην Απεργία της 30ης Μαΐου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Λέρου συμμετέχει στην Απεργία της 30ης Μαΐου

Κάλεσμα συμμετοχής στην Απεργία στις 30 Μαιου απευθύνει η Ε.Ι.ΘΕ.Λ που πραγματοποίησε Γ.Σ στις 24/5/2018 .

Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν .Χαμένοι θα είναι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας, αν δεν αγωνιστούμε. Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα παγκινητοποιησης για την επιτυχία της Απεργίας, καλούμε τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ,στους ΟΤΑ ,στην Παιδεία ,στην Υγεία ,σε συστρατευση με όλους τους άλλους εργαζόμενους ,συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα ,που δέχονται την επίθεση στο βιοτικό τους επίπεδο. Να μπουν μπροστά οι ανάγκες μας. Αφήνοντας πίσω την λογική του μικρότερου κακού, τις χαμηλές απαιτήσεις ,την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια . Δίνοντας απάντηση στην κυβερνητική προσπάθεια για καλλιέργεια  ψεύτικων προσδοκιών ,εθισμού σε χαμηλές απαιτήσεις ,την ανασφάλεια και τον φόβο .Η Ένωση καλεί τους εργαζόμενους να αξιολογήσουν και να γυρίσουν την πλάτη στον κυβερνητικό –εργοδοτικό συνδικαλισμό ,την απεργοσπαστική του δράση κ  την στήριξη του στις αντεργατικές πολιτικές .Να βάλουν μπροστά τα ταξικά τους συμφέροντα και να αγωνιστούν .

Καλούμε ,ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας μας σε μαζική συμμέτοχη στην Απεργία .

Να απομονώσουν τον εργατοπατερισμό ,την αντίδραση ,που λειτούργει σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων και εξευτελίζει το θεσμό του συνδικαλιστή ,που συνειδητά ,εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, ανάγει την απεργοσπασία σε ιδεολογία . 

Συνάδελφοι, η επίθεση στα δικαιώματα μας δεν έχει  τέλος . Ενώ ταυτόχρονα, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ,ότι οι΄’ χελώνες  πετανε’’,με την δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια (ενώ παραμένουν όλοι οι μνημονικοί νόμοι που θα έσχιζε και προστίθενται νέοι) την ‘’ δίκαιη ανάπτυξη’’ κ.λ.π . Προσπαθούν να κρύψουν ότι η ανάπτυξη , δηλαδή η ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, απαιτεί  φθηνούς εργαζόμενους ,με ανεπαρκείς παροχές Υγείας ,με πετσοκομμένες συντάξεις στο ύψος  προνοιακων  επιδομάτων .

Όποια πτυχή της ζωής μας και αν κοιτάξουμε ,θα δούμε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που κλιμακώνονται και καταργούν δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και αίμα ,με αγώνες  δεκαετιών .

Ορυμαγδός  μέτρων  ενάντια στο εισόδημα μας ,με μειώσεις  μισθών ,αύξηση της φορολογίας ,χαράτσια κ.λ.π  Η Ένωση ,σε όλα αυτά τα βάρβαρα μέτρα, έδρασε αποφασιστικά και με τοπικές κινητοποιήσεις και θα συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση εντείνοντας τους αγώνες της .

Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συμμέτοχη στην Απεργία στις 30/5/2018. Διαφορετικά  αποδυναμώνουμε μόνοι μας ένα σοβαρό όπλο που διαθέτουμε.  

Θέλουν να σαρώσουν, ότι έχει απομείνει από μισθούς ,συντάξεις και  δικαιώματα ,στο όνομα της ‘’δίκαιης  ανάπτυξης ‘’

Σηκώνουμε λοιπόν την Σημαία των δικών μας αναγκών και των δικών μας διεκδικήσεων .

·         Αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών μας απωλειών.

·         Κλαδική συμφωνία όπως την προωθεί η Ομοσπονδία( ΟΕΝΓΕ )

·         Σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας 5 ημερο-6 ωρο 30 ωρο με μια εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα . Κατάργηση του νομοθετικού εκτρώματος που διευθέτει το χρόνο εργασίας .

·         Μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις .Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος επικουρικός ,κανείς εργαζόμενος συμβασιούχος .

·         Ένταξη στα Β.Α.Ε

·         Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα .

·         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

·         Κατάργηση των αντεργατικών –αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων .

·         Επαναφορά  υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε

·         Κατάργηση ΕΝΦΙΑ,των  χαρατσιών ,της φοροληστιας .

Αγωνιζόμαστε για σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας –Πρόνοιας  Υψηλού επιπέδου με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Να δώσουμε απάντηση στα προκλητικά παραμύθια και την εικονική πραγματικότητα που μας σερβίρουν . 

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ .ΝΑ ΑΠΛΩΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΜΗΝΥΜΑ . Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ –ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ .

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ