back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Η αναπαράσταση του “Λέρικου Παραδοσιακού Γάμου”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Η αναπαράσταση του "Λέρικου Παραδοσιακού Γάμου"

Την Κυριακή 21 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγ. Φανουρίου η αναπαράσταση του “Λέρικου Παραδοσιακού Γάμου”.

Η εκδήλωση περιελάβανε  τη μετάβαση του ζευγαριού  στην εκκλησία με τον παραδοσιακό τρόπο ,  πιο συγκεκριμένα οργανοπαίκτες του νησιού με παραδοσιακά όργανα μαζί με τις κοπέλες του Πολιτιστικού  Εξωραϊστικού  Συλλόγου  “Η Παναγία του Κάστρου” που  κρατούσαν στα χέρια τους τα ξένια ( κρασί-μέλι-το δίσκο με τα στέφανα, μπομπονιέρες  & τα δώρα του γαμπρού), τραγουδούσαν  παστικά & συνόδευσαν το ζευγάρι  μέχρι τον  προαύλιο της εκκλησίας όπου & έγινε η αναπαράσταση του  “Λέρικου Παραδοσιακού Γάμου” με την εικονική στέψη του ζευγαριού.   

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λέρου Μιχαήλ Κόλιας  χαιρέτησε την εκδήλωση  ευχαρίστησε τον αιδεσιμότατο Σέργιο Γουρλά, για την παραχώρηση του προαύλιου χώρου της εκκλησίας , την πρόεδρο  του Συλλόγου  Φωτεινή Κοκκίνη, την υπεύθυνη χορού στο Σύλλογο Χρυσούλα Κουτούζου, τα παιδιά που συμμετείχαν στην αναπαράσταση, τον κόσμο & όλους όσους συντέλεσαν & βοήθησαν ενεργά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Κλείνοντας ευχήθηκε ο επόμενος γάμος να είναι πραγματικός.

Ακολούθησε λέρικο γλέντι με την συμμετοχή του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου “Η Παναγία του Κάστρου” ενώ παράλληλα προσφέρθηκαν δωρεάν από το Δήμο Λέρου γλυκίσματα, διάφορα εδέσματα και άφθονο κρασί.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  εκτός από τις τοπικές αρχές, ο ιερός κλήρος και ο διακεκριμένος χειρουργός και επίτιμος δημότης Λέρου Παναγιώτης Βραχνός.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος & ο Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Λέρου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο “Η Παναγία του Κάστρου”.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία για άλλη μια χρονιά & κατά γενική ομολογία τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται, γιατί έχουν μεγάλη απήχηση στους κατοίκους & παραθεριστές, οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά στη διατήρηση & προβολή της παράδοσης μας.  

Πλάνα της εκδήλωσης πήρε το τηλεοπτικό κανάλι της Ρόδου “Θάρρι”, όπου θα τα προβάλλει τις επόμενες ημέρες. 

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ