back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λέρος: Για παράβαση της νομοθεσίας και πολιτική δίωξη κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Για παράβαση της νομοθεσίας και πολιτική δίωξη κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου και υπάλληλος του ΚΘΛ κ. Νεκτάριος Κοκκώνης με επιστολή του προς τον Διοικητή Κ.Θ.-Κ.Υ. Λέρου κ. Νικόλαο Χαραλάμπη και με κοινοποίηση στο υπουργείο Υγείας, αναφέρεται σε παράβαση της νομοθεσίας από πλευράς Διοικητή, αναφορικά με τη χορήγηση της προβλεπόμενης από το νόμο αδείας για τις συνεδριάσεις των Δήμων και των ΝΠΔΔ αυτών.

Ο κ. Κοκκώνης στο έγγραφό του κάνει λόγο και για πολιτικές διώξεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “το ατόπημα μου είναι ότι είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου, με τον νυν ανεξάρτητο Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια, γεγονός που ενοχλεί κάποιους της Διοίκησης του νοσοκομείου”.

Επίσης αναφέρεται σε “τακτικές εκφοβισμών, απειλών, πιέσεων και μετακινήσεων”.

Ολόκληρη η επιστολή έχεις ως εξής:

ΘΕΜΑ: Μη εφαρμογής του Ν.3852/2010 άρθρο 93 παρ. 5 από Διοικητή Κ.Θ.Λέρου.

Σύμφωνα με τον Ν.3852/10 άρθρο 93 παρ. 5, στους Προέδρους των Νομικών προσώπων των Δήμων, χορηγείται από την υπηρεσία που είναι δημόσιοι υπάλληλοι επιπλέον άδεια της κανονικής τους, με απλή αίτηση τους υποχρεωτικά, για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Μετά από συνεχή αιτήματα μου ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου – Αγαθονησίου, ο διοικητής του νοσοκομείου Λέρου με το υπ ́ αριθμ. Πρωτ. 12274/20- 10-2022 έγγραφο του, αρνείται κατ’ ουσία την χορήγηση της προβλεπόμενης από τον Νόμο αδείας, κατά παράβαση του Νόμου.

Έπειτα από σχετικό ερώτημα μου στο Υπουργείο Εσωτερικών, έλαβα απάντηση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που δικαιώνει το αίτημα μου και σας κοινοποιώ συνημμένα προς πάσα αλήθεια. Από ότι αντιλαμβάνομαι το ατόπημα μου είναι ότι είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου, με τον νυν ανεξάρτητο Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια, γεγονός που ενοχλεί κάποιους της Διοίκησης του νοσοκομείου.

Ο χώρος εργασίας κύριοι είναι ιερός κι εκτός πολιτικών σκοπιμοτήτων και δεν πρέπει να εφαρμόζονται τακτικές εκφοβισμών, απειλών, πιέσεων και μετακινήσεων, γεγονός που έχει συμβεί.

Ο Υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης κι η Αναπλ. Υπουργός Μίνα Γκάγκα, καταβάλουν καθημερινά μεγάλες προσπάθειες σε δύσκολους καιρούς να στηρίξουν το σύστημα Υγείας της χώρας μας, με τα συσσωρευμένα προβλήματα του, ενώ εσείς δημιουργείτε προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες κι εργαζόμενους.

Μάλιστα σε πρόσφατο έγγραφο του Δημάρχου Λέρου Μιχάλη Κόλια για το θέμα του Νεφρολόγου στο νοσοκομείο Λέρου, ο ίδιος ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί άμεσα λύση. Για την πιστή εφαρμογή των Νόμων, δεν φταίει ο εκάστοτε Υπουργός, αλλά τα όργανα διοίκησης που τους ανατέθηκε η άσκηση εξουσίας, τα οποία δημιουργούν προβλήματα κι αμαυρώνουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κι ακυρώνουν την όλη προσπάθεια που γίνεται.

Κύριε Διοικητά του νοσοκομείου Λέρου, ζητώ όπως άμεσα με νέο έγγραφο σας ακυρώσετε το αρχικό με αριθμ. Πρωτ. 12274/20-10-2022, κι εφαρμόσετε πιστά τα προβλεπόμενα του Ν.3852/10 άρθρο 93 παρ. 5, που αφορούν εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους που είναι Πρόεδροι Νομικών προσώπων των Δήμων, όπως είναι στην περίπτωση την δική μου, που είμαι εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέρου, χωρίς να δημιουργείται προβλήματα για την ομαλή και πλημμελή άσκηση των καθηκόντων μου.


Ο Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Λέρου

Κοκκώνης Νεκτάριος

ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ν.3852

ΑΠ12274 ΕΓΓ ΚΥΛΕΡΟΥ

ΑΠ1130

 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ