Φωτιά που ξέσπασε στη Γούρνα το απόγευμα της Κυριακής απείλησε σπίτια και περιουσίες, ωστόσο χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου Λέρου, της ΥΝΤΕΛ και της Πυροσβεστικής η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.
Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, καθώς και ο Φρούραρχος του νησιού. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου και το πυροσβεστικό όχημα της ΥΝΤΕΛ συνέβαλαν καθοριστικά, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λέρου μαζί με το ευέλικτο πυροσβεστικό όχημα του Δήμου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά φαίνεται να προκλήθηκε είτε από καύση σκουπιδιών είτε από πρόβλημα σε κολόνα παροχής ρεύματος στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος Λέρου δήλωσε στο Leros News:
«Ευχαριστώ όλους για την άμεση παρέμβασή τους. Η φωτιά έσβησε σε χρόνο ρεκόρ και δεν απείλησε τελικά κατοικίες. Παρά την εποχή, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε οποιαδήποτε καύση, γιατί ο καιρός παραμένει επικίνδυνος. Δήμος, Πυροσβεστική και ΥΝΤΕΛ είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε κίνδυνο.»
Την ίδια ώρα, η πληροφορία για δεύτερη φωτιά στους Μύλους αποδείχθηκε αναληθής, αφού επρόκειτο για ελεγχόμενη καύση από ιδιώτη της περιοχής.


















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»