• ΛΕΡΟΣ: Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Λακκίου

    ΛΕΡΟΣ: Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Συλλόγου Διδασκόντων Δημοτικού Λακκίου

    Αναγνώσεις: 60

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σχολείου Λακκίου ευχαριστούν θερμά τον ελληνο-ιταλικό σύλλογο AIAL, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τους και διοργάνωσε την Τετάρτη 4 Μαρτίου μια προβολή σχετικά με τα 80 χρόνια από την ίδρυση του σχολείου.

Στους μαθητές των τελευταίων τάξεων παρουσιάστηκε ένα πλούσιο εικονογραφικό υλικό που περιέγραψε την κατασκευή του σχολείου μέσα από σχέδια και πολλές παλαιές φωτογραφίες της εποχής.

Η νέα πόλη του Portolago, η σημερινή πόλη του Λακκίου, ξεκίνησε να φτιάχνεται το 1933 (τον ίδιο χρόνο που ιδρύθηκε η πόλη Sabaudia στην Ιταλία), και το κτίριο του τότε νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου (στεγάζεται τώρα το Δημοτικό Σχολείο Λακκίου) ήταν ένα από τα πρώτα που ολοκληρώθηκαν το 1935 μαζί με την κυκλική αγορά.

Το σύντομο εικονογραφικό περπάτημα ανάμεσα στην πόλη του Λακκίου και στο χρόνο, έδειξε την καθημερινή ζωή της τότε εποχής σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική της πόλης.

{widget:social-share-button}