back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Εθελοντική ανακύκλωση υλικών από το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Εθελοντική ανακύκλωση υλικών από το Δημοτικό Σχολείο Αλίντων

Η χρησιμότητα των …άχρηστων – Τα έσοδα θα διατεθούν για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου!


Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οι ομάδες της Helmepa Junior (www.helmepajunior.gr) του δημοτικού σχολείου Αλίντων Λέρου, πραγματοποιούν εθελοντική ανακύκλωση υλικών (ηλεκτρικών στηλών και πλαστικών μπουκαλιών).

Στην προσπάθεια για παραπέρα εκμετάλλευση των άχρηστων υλικών που μας κατακλύζουν, αποκυήματα του σύγχρονου πολιτισμού μας, πραγματοποιούν ακόμα μια δράση, που σκοπό έχει την ανιδιοτελή προσφορά προς το συνάνθρωπο.

Περισυνέλεξαν σε πρώτη φάση 51000 τάπες από πλαστικά μπουκάλια, με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου και τη δωρεά του σε άτομα που το έχουν άμεση ανάγκη!

Ήδη έξι κιβώτια έφυγαν για Πάτμο και από εκεί για Αθήνα προς τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Πρόληψης και Συμπαράστασης Ανηλίκων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων» για τον παραπάνω σκοπό!

Την προσπάθεια αυτή στήριξαν με πολύ κέφι και μεράκι γονείς, φίλοι και φυσικά οι πρωταγωνιστές, τα παιδιά του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν σ΄αυτήν την πρωτοβουλία και ειδικά το πλοίο «PATMOS STAR» και τον καπετάνιο του, για τη δωρεάν μεταφορά των έξι χαρτοκιβωτίων στην Πάτμο και τον κο Καμίτση Γιώργο για τη συλλογή και προώθησή τους στην Αθήνα.

Όσοι φίλοι και συμπατριώτες επιθυμούν να συμμετέχουν σ΄αυτή την προσπάθεια, μπορούν να απευθυνθούν στον παραπάνω Σύλλογο και στον κο Καμίτση Γιώργο (στοιχ. επικοιν: τηλ. 6977 637 368 e-mail: atelpatm@otenet.gr)

Η προσπάθεια συνεχίζεται…

Οι υπεύθυνοι εκπ/κοί
των ομάδων δράσεως
Helmepa Junior
Διαμαντάρας Γιάννης
Λιάπη Χριστοδούλη

ανακύκλωση υλικών Σχολείο

ανακύκλωση υλικών Σχολείο

ανακύκλωση υλικών Σχολείο

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ