back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Έστειλαν Αναισθησιολόγο μόνο για τα έκτακτα περιστατικά – Διαμαρτυρία Δημάρχου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Έστειλαν Αναισθησιολόγο μόνο για τα έκτακτα περιστατικά - Διαμαρτυρία Δημάρχου

Μετά “κόπων και βασάνων” αποσπάστηκε τελικά Αναισθησιολόγος στη Λέρο, αλλά για λόγους ανεξήγητους, αντιμετωπίζει μόνο έκτακτα περιστατικά, γεγονός που έχει αναστατώσει την κοινωνία του νησιού.

Για το σημαντικό αυτό θέμα, ο Δήμαρχος Λέρου απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε Πειραιώς & Αιγαίου, αναφέροντας τα ακόλουθα:

“Καταρχήν και επ’ ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας, παρακαλώ όπως δεχθείτε τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία στο ομολογουμένως δύσκολο έργο σας.

Ομοίως, δράττομαι της ευκαιρίας να σας οχλήσω για άλλη μία φορά σε σχέση με το θέμα της πλήρωσης της θέσης αναισθησιολόγου στο Κ.Θ. – Κ.Υ. Λέρου, δεδομένου ότι – όπως ενημερώθηκα – η απόσπασή της έχει διαταχθεί αποκλειστικώς και μόνον για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Όπως πολύ καλώς γνωρίζετε, μετά και τη συνταξιοδότηση του μοναδικού αναισθησιολόγου που υπηρετούσε σε οργανική θέση στο νοσοκομείο της Λέρου, στην ουσία η κάλυψη των αναγκών του νησιού μας (αλλά και των πέριξ νησιών, που αυτό εξυπηρετεί) γίνεται με πρόχειρες, βραχυπρόθεσμες και εμβαλωματικές λύσεις, όπως η εκ περιτροπής κάλυψη με αποσπάσεις άλλων ιατρών που υπηρετούν σε άλλες μονάδες της ΔΥΠΕ. Αν και εκτιμώ ότι αυτό δεν συνιστά οριστική επίλυση του προβλήματος, εν τούτοις αναγνωρίζω ότι υπηρεσιακοί λόγοι ενδεχομένως δεν επιτρέπουν τον άμεσο διορισμό αναισθησιολόγου που θα υπηρετεί κανονικώς σε οργανική θέση στο νησί.

Αυτό όμως που επ’ ουδενί είμαι εις θέσιν να κατανοήσω, είναι για ποιο λόγο η – έστω και προσωρινή και ευκαιριακή – κάλυψη με αποσπάσεις έχει διαταχθεί μόνο προς αντιμετώπιση των «έκτακτων περιστατικών», γεγονός που εν τοις πράγμασιν οδηγεί τους δημότες μας σε όλες τις λοιπές περιπτώσεις να μετακινούνται εκτός Λέρου σε άλλες νοσοκομειακές μονάδες, προκειμένου να υποβληθούν σε ιατρικές πράξεις που απαιτούν τη συνδρομή αναισθησιολόγου, χωρίς όμως να χαρακτηρίζονται παράλληλα «επείγοντα περιστατικά». Πρόκειται για μία τεράστια ταλαιπωρία που συνεπάγεται και ένα εξ ίσου σημαντικό κόστος, παράγοντες δηλαδή που είμαι σίγουρος ότι η κοινωνική ευαισθησία που δεδομένα σας διακρίνει, δεν είναι δυνατό να ανεχθεί. Επιπροσθέτως, θα χρειαστεί να εξηγήσουμε με πειστικό τρόπο στους δημότες μας για ποιο λόγο θα πρέπει να ταξιδεύουν υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες εκτός Λέρου, τη στιγμή που αναισθησιολόγος υπηρετεί κανονικώς αυτή τη στιγμή στο νησί μας.

Με την ελπίδα να επανεξετάσετε το θέμα και να δώσετε τη λύση που αρμόζει σύμφωνα με τις περιστάσεις (επιτρέποντας στους αποσπώμενους αναισθησιολόγους να συμπράττουν σε όλο το φάσμα των ιατρικών πράξεων που άπτονται της ειδικότητάς τους), παρακαλώ όπως δεχθείτε για άλλη μία φορά τις ειλικρινείς ευχές μου για καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας”.


Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Λέρου 

Κόλιας Μιχαήλ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ