back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Έρχονται 100 ιστιοπλοϊκά σκάφη λόγω «BODRUM CUP» – Ενημέρωση από τον Δήμαρχο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Έρχονται 100 ιστιοπλοϊκά σκάφη λόγω «BODRUM CUP» - Ενημέρωση από τον Δήμαρχο

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους κατοίκους της Λέρου για τον 30ο Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP» ο οποίος περιλαμβάνει και πάλι την Λέρο στο πρόγραμμα του (24/10 – 25/10/2018).

Η σπουδαιότητα αυτού του ναυταθλητικού γεγονότος έχει τεράστια σημασία για τη Λέρο αφού είναι η μεγαλύτερη της κατηγορίας της στην Τουρκία αλλά και στην Ελλάδα στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 -120 σκάφη στην πλειονότητα παραδοσιακής ναυπήγησης με 1000-1500 ιστιοπλόους.

Η Λέρος είναι ο μοναδικός ελληνικός προορισμός του «BODRUM CUP». Θεωρούμε πως είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να διαφημίσουμε το νησί μας και να προβάλλουμε και πάλι τις λιμενικές υποδομές της Λέρου αλλά να αναδείξουμε και τις φυσικές ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου μας.

Σημειώνεται πως είναι η 6η φορά που θα συμπεριληφθεί η Λέρος στον σημαντικό αυτό ναυταθλητικό γεγονός που πλέον αποτελεί θεσμό για το νησί μας, κάτι που έρχεται ως αποτέλεσμα των μέχρι τώρα θετικών εντυπώσεων της διοργάνωσης και της άριστης συνεργασίας των διοργανωτών με τον Δήμο Λέρου.

Με αυτόν τον τρόπο η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει έμπρακτα ότι σε δύσκολους καιρούς με σοβαρότητα και σωστό προγραμματισμό, επιτυγχάνει να γίνει το νησί μας σημείο αναφοράς για τους ιστιοπλόους και τους διοργανωτές του BODRUM CUP, γεγονός το οποία φάνταζε ως μακρινό σενάριο πριν από μερικά χρόνια.

Με τη συνεργασία λοιπόν όλων των ανθρώπων που πραγματικά αγαπούν το νησί μας, ανεβάζουμε τη Λέρο στο βάθρο των νικητών, δηλαδή εκεί που πραγματικά της αξίζει!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

  • 22/10/2018 Yalikavak Marina – εκδηλώσεις έναρξης αγώνα
  • 23/10/2018 Yalikavak race – Αγώνας τοπικός
  • 24/10/2018 Yalikavak marina – Leros (Λακκι )
  • 25/10/2018 Leros – Kormen (Datca )
  • 26/10/2018 Kormen – Kissebuku – εκδηλώσεις βράβευσης

Η παραμονή των επισκεπτών θα πλαισιωθεί με εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον Δήμο της Λέρου.

Αναλυτικό πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις και τον ελλιμενισμό των σκαφών θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμος Λέρου ζητάει την συνδρομή όλων των τοπικών φορέων όπου απαιτείται στο πρόγραμμα διοργάνωσης αυτού του γεγονότος, καθώς και την καθαριότητα των χώρων φιλοξενίας.

Τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στο Λακκί ή στην Αγ. Μαρίνα για περισσότερη ασφάλεια, ανάλογα τις καιρικές συνθήκες.

Λόγω του Ναυταθλητικού χαρακτήρα της παραπάνω επίσκεψης και της προβλεπόμενης φιλοξενίας, οι παροχές νερού και ρεύματος και τα τέλη πρόσδεσης θα είναι δωρεάν, αφού η αύξηση επισκεψιμότητας των θαλαμηγών στην Λέρο αποτελεί σοβαρή πηγή εσόδων για την δοκιμαζόμενη οικονομία μας και αυτή η δράση θα ενισχύσει τον προορισμό της Λέρου στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Ελπίζουμε για άλλη μια φορά στην θετική ανταπόκριση και συνεργασία όλων των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού στο πλαίσιο της διοργάνωσης της ανωτέρω εκδήλωσης, προκειμένου με τη σειρά του ο Δήμος Λέρου να μπορέσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της διοργάνωσης και της φιλοξενίας.

Τέλος ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στο προγραμματισμό διεξαγωγής του 30ο Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας «BODRUM CUP» που περιλαμβάνει τη Λέρο, και ειδικότερα τον πρόεδρο του ιστιοπλοϊκού ομίλου του Bodrum, τους διοργανωτές των αγώνων, τον εκπρόσωπο της εταιρείας Kalymna Yachting LTD καθώς και στον κ. Σαμή Παιζάνογλου εκπρόσωπο της προβολής του νησιού μας στην Τουρκία και επίσημο μεταφραστή του Δήμου Λέρου.

Φωτο: Μάρκος Σπανός

{loadmodule mod_ads_elite,Ads Elite (2)}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ