back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Με επιτυχία η εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Με επιτυχία η εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό

Κάθε χρόνο η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου είναι αφιερωμένη στον μητρικό θηλασμό. Το φετινό μήνυμα που ακολουθεί την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για το μητρικό θηλασμού είναι «Προστατεύουμε το Θηλασμό, είναι ευθύνη όλων μας».

Στην Ελλάδα ωστόσο η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού μετακινείται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Γίνονται εκδηλώσεις σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος για να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία μας να ενημερωθούν οι μελλοντικοί γονείς, να γνωριστούν μανούλες και να ανταλλάξουν πληροφορίες και να πάρει δύναμη η μία από την άλλη.

Είναι σημαντικό να ενημερωθεί η κοινωνία, πώς ο θηλασμός συμβάλλει στην επιβίωση, την υγεία και την ευημερία του πληθυσμού της. Αλλά και να μεταδοθεί το μήνυμα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προστατευτεί ο θηλασμός σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη Λέρο και στα πλαίσια των εκδηλώσεων προς τιμήν της εβδομάδας  Μητρικού Θηλασμού, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε εκδήλωση από την Εθελοντική Ομάδα Προαγωγής Θηλασμού και Μητρότητας Λέρου για την ευαισθητοποίηση σε θέματα Θηλασμού τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των μελλοντικών μαμάδων και μπαμπάδων.

Η Γιορτή Θηλασμού έγινε σε ανοιχτό χώρο στο γήπεδο μπάσκετ πλησίον της παιδικής χαράς στο Δρυμώνα. Ο καιρός αποτέλεσε σύμμαχο της προσπάθειάς της ομάδας και το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ όμορφη και οργανωμένη γιορτή με αρκετό κόσμο να τιμά την εκδήλωση με την παρουσία του. Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των χορηγών του νησιού που αμέσως αγκάλιασαν αυτή την όμορφη εθελοντική προσπάθεια των μαμάδων ώστε να υπάρξει ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Στην εκδήλωση προσφέρθηκαν κεράσματα, αναμνηστικά δώρα για μικρούς και μεγάλους, το αναμνηστικό μπρελόκ, φυλλάδια με τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, μπαλόνια για τους μικρούς μας φίλους. Δεν έλειψαν  όμως και τα οργανωμένα παιχνίδια για παιδιά που για δεύτερη φορά φίλη εθελόντρια της ομάδας είχε ετοιμάσει με το αναμνηστικό βραβείο μετάλλιο για την συμμετοχή των παιδιών σε αυτά. Μια ακόμα ωραία δράση στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης του μητρικού θηλασμού αποτέλεσε και η δημιουργία μιας μεγάλης ζωγραφιάς σχετικά με το μητρικό θηλασμό με το μήνυμα στηρίζουμε όλοι μαζί το θηλασμό από μαμά,  φίλη και εθελόντρια της ομάδας. Αυτή η ζωγραφιά, μαζί με τη ζωγραφιά που φιλοτεχνήθηκε πέρυσι από μπαμπάδες, μαμάδες, παιδιά και φίλες εθελόντριες, διακόσμησε το χώρο και κέντρισε το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Λέρου και τοπικές αρχές, σύλλογοι ενώ, ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μαμάδων αντιπρόσωποι από τις υγειονομικές αρχές του νησιού.

Η εκδήλωση περιλάμβανε, χαιρετισμό από αντιπρόσωπο των μαμάδών, μια σύντομη ομιλία από μαία του Νοσοκομείου Λέρου που με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση της εθελοντικής ομάδας. Ταυτόχρονα, αποδέχθηκαν το κάλεσμα των μαμάδων οι εκπαιδεύτριες του ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής-Τραυματολογίας Λέρου όπου με την βοήθεια των καταρτιζόμενών τους έδειξαν βασικές πρώτες βοήθειες για βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

Η παρουσίαση των πρώτων βοηθειών ήταν εξαιρετικά σημαντική για όλους όσους παραβρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης αλλά ιδιαίτερα για τους γονείς γιατί η γνώση αποτελεί δύναμη πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την υγεία των πιο σημαντικών τους ανθρώπων των μικρών παιδιών τους. Θερμές ευχαριστίες, δόθηκαν σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση, τις μαμάδες που αφιέρωσαν πολύτιμο χρόνο, τους εθελοντές και τις εθελόντριες, φίλους και φίλες, τον εθελοντή φίλο φωτογράφο που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κάλυψε την εκδήλωση, τους χορηγούς, τα μέσα που συνέβαλαν στην  κοινοποίηση της εκδήλωσης και σε όλους όσους παραβρέθηκαν και τίμησαν την εκδήλωση προς τιμή του Μητρικού Θηλασμού.

Κλείνοντας, οι εθελόντριες μητέρες ευχήθηκαν, από αυτή την τόσο όμορφη δράση για την ευαισθητοποίηση σε θέματα θηλασμού μητρότητας και γονεϊκότητας, να ευαισθητοποιείται η κοινωνία και να αγκαλιάζει τις μητέρες, να προκύπτουν όμορφες δράσεις και τέλος, οι νέες μητέρες να ενημερώνονται και να γνωρίζουν ότι υπάρχει υποστήριξη σε αυτό το καινούργιο ταξίδι του θηλασμού και δεν είναι μόνες.

Τέλος, η Εθελοντική Ομάδα Προαγωγής Θηλασμού και Μητρότητας Λέρου έδωσε υπόσχεση για ανανέωση του ραντεβού της, την επόμενη χρονιά με υγεία, αισιοδοξία, αγάπη με νέες μανούλες και καινούργιες αφίξεις στο δυναμικός της.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ