back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Δήμαρχος!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο Δήμαρχος!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑ.Σ


Επιστολή απέστειλε στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, σχετικά με την κατάργηση των ΕΠΑ.Σ. του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα της Νοσηλευτικής Σχολής της Λέρου, η οποία είναι η μοναδική σχολή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Βόρειας Δωδεκανήσου αποτελώντας κομβικό σημείο για την εκπαιδευτική κατάρτιση των νέων.

Ειδικότερα στην επιστολή του κ. Κόλια αναφέρονται τα εξής:

“Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το άρθρο 71 που αναφέρει την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών του Υπουργείου Υγείας και να παραμείνουν μόνο δυο, αυτές του Ευαγγελισμού Αθηνών και του Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, οι οποίες θα επανιδρυθούν και θα επαναλειτουργήσουν ως ΙΕΚ.

Η Νοσηλευτική Σχολή του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, που είναι στα υπό κατάργηση, στεγάζεται σε κτίριο του Νοσοκομείου χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του και αποτελείται από τρεις μόνιμες εκπαιδεύτριες οι οποίες διαθέτουν άρτια εκπαιδευτική κατάρτιση. Η σχολή αυτή είναι η μοναδική στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για όλη τη βόρειο Δωδεκάνησο (Λέρο, Κω, Κάλυμνο, Λειψούς, Πάτμο, Αγαθονήσι, Αρκιούς) και συμβάλλει στο μέγιστο στην εκπαιδευτική κατάρτιση των κατοίκων. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αξία της για τους νέους που θέλουμε να κρατήσουμε στο νησί μας κι επιθυμούν να φοιτήσουν στον τομέα υγείας, με δεδομένο ότι πριν ένα χρόνο περίπου καταργήθηκε ο τομέας Υγείας και Πρόνοιας από το Επαγγελματικό Λύκειο, κατακερματίζοντας τα όνειρα όσων παιδιών ήθελαν να στραφούν σε αυτόν τον κλάδο.

Κύριε Πρωθυπουργέ, θεωρούμε επιτακτική ανάγκη τη διατήρηση της σχολής του νησιού μας και συνάμα την επανίδρυση της σε ΙΕΚ, όπως σας είχαμε κάνει γνωστό άλλωστε και με παλαιότερο αίτημα μας (Αρ. πρωτ. 3587/07.10.2013 έγγραφο Δήμου Λέρου). Οφείλετε να αποκαταστήσετε την κατάφορη αδικία εις βάρος των κατοίκων του νησιού μας, αλλά και των γειτονικών νησιών, περιορίζοντας τον παραγκωνισμό στον οποίο βρισκόμαστε λόγω της νησιωτικής ιδιαιτερότητας μας. Σημειωτέον το 80% των αποφοίτων της σχολής καλύπτουν πάγιες θέσεις εργασίας όχι μόνο στο Νοσοκομείο της Λέρου, αλλά και στο γηροκομείο, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και άλλες υπηρεσίες ανά την επικράτεια. Προς επιβεβαίωση της δικαιολογημένης διαμαρτυρίας μας, αρκεί να επιληφθείτε προσωπικά διαθέτοντας μόνο ελάχιστο χρόνο από τον τόσο πολύτιμο σας.

Αναμένουμε τη θετική συμβολή σας στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας”.


Με εκτίμηση, 

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ