back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Επιστολή Δημάρχου στον υπουργό Υγείας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Επιστολή Δημάρχου στον υπουργό Υγείας

Επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Πλέυρη απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας σχετικά με το πρόβλημα που προκύπτει στην μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Λέρου, διότι ο μοναδικός ιατρός με την ειδικότητα νεφρολόγου συνταξιοδοτείται και δεν υπάρχει αντικαταστάτης.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Κόλια έχεις ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

κατόπιν του υπ’αρ. 6907/18-11-2022 εγγράφου του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου που εστάλη στο γραφείο μου, πληροφορήθηκα ότι στην μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου Λέρου ο μοναδικός ιατρός με την ειδικότητα νεφρολόγου κ. Σωτήρης Κωνσταντινίδης λόγω ηλικίας συνταξιοδοτείται στις 31/12/2022.

Σύμφωνα με το ανωτέρω έγγραφο δεν έχει προκηρυχθεί θέση Νεφρολόγου στο Κ.Θ.Λ και φυσικό επακόλουθο αυτής της εξέλιξης είναι η μονάδα τεχνητού νεφρού η οποία εξυπηρετεί δεκαέξι (16) ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση να παύσει να λειτουργεί και να πρέπει αν όχι να ταξιδεύουν σε άλλο νησί με τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν (οικονομική αδυναμία, κακοκαιρία, απαγορευτικό απόπλου) να μετακομίσουν ίσως και σε κάποιο άλλο νησί προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τη θεραπεία τους.

Επιπροσθέτως η σύζυγος του, Επιμελητής Α΄ παιδίατρος, στο ίδιο νοσοκομείο θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το νοσοκομείο μας.

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρώ ότι σε ένα νησί 8.500 κατοίκων που εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους, τα γειτονικά νησιά και τα τελευταία χρόνια τους πρόσφυγες μετανάστες, η βασική δομή που πρέπει να λειτουργεί άψογα είναι το νοσοκομείο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσει μία από τις σπουδαιότερες μονάδες, αυτή του τεχνητού νεφρού, που άνθρωποι πάλεψαν χρόνια να ιδρυθεί στο νησί μας και ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.

Γνωρίζοντας τους αγώνες που δώσαμε ως Δημοτική Αρχή μαζί με τους νεφροπαθείς για την ίδρυση και λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού, σεβόμενοι την ταλαιπωρία και την οικονομική αιμορραγία που είχαν υποστεί, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν τέτοιες καταστάσεις.

Σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος και ζητώ να δοθεί παράταση στον υπάρχοντα Νεφρολόγο του νοσοκομείου μας ούτως ώστε να συνεχίσει ο ιατρός και το προσωπικό να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς που πραγματικά δίνουν το δικό τους αγώνα.
Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση σας ευχαριστώ πολύ.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Λέρου
Μιχαήλ Κόλιας

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ