back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Επιστολή Στέφανου Δράκου στον Υπουργό Υγείας για τον αναισθησιολόγο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Επιστολή Στέφανου Δράκου στον Υπουργό Υγείας για τον αναισθησιολόγο

ΘΕΜΑ: Άμεση ανάγκη κάλυψης οργανικής θέσεως αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Λέρου

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Διοικητά,

ΘΕΜΑ: Άμεση ανάγκη κάλυψης οργανικής θέσεως αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Λέρου.Το Νοσοκομείο Λέρου (Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου), εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει μείνει χωρίς αναισθησιολόγο. Οι ανάγκες του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν αγανακτισμένοι πολίτες του νησιού, εξυπηρετούνται με μετακινήσεις αναισθησιολόγων από τον Πειραιά ή από τη Ρόδο, ανά δέκα ημέρες περίπου. Πριν από περίπου ένα χρόνο στο Νοσοκομείο, υπηρετούσαν δύο αναισθησιολόγοι, ο ένας μετατέθηκε και ο άλλος συνταξιοδοτήθηκε. Με αυτό τον τρόπο οι δύο οργανικές θέσεις έμειναν κενές. Τα ξημερώματα φεύγει και η αναισθησιολόγος που βρέθηκε στη Λέρο, μετακινούμενη για μερικές ημέρες.

Έχοντας πλήρη γνώση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Ελληνικό κράτος και των αδυναμιών που έχει, αυξημένες και συσσωρευμένες, θα σας παρακαλούσα κατ’ εξαίρεση, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, να μεριμνήσετε άμεσα, όπως ο ίδιος κρίνετε, για την άμεση τοποθέτηση τουλάχιστον ενός αναισθησιολόγου στο νησί της Λέρου. Με αυτό τον τρόπο παράσχετε την αυτονόητη παροχή ιατρικής βοήθειας σε τουλάχιστον 10.000 κατοίκους και περίπου 2.000 πρόσφυγες από τη Λέρο, την Πάτμο, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι, τους Αρκιούς.

Κύριε Υπουργέ,

Παρακαλώ να κατανοήσετε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να μεριμνήσετε προσωπικά για την επίλυση του προβλήματος. Άλλωστε, δε νομίζω ότι το κόστος αναπλήρωσης ενός ιατρού είναι μικρότερο από το κόστος τοποθέτησης ενός ιατρού, ίσως να είναι και πολύ μεγαλύτερο, σύμφωνα και με τις σχετικές ενημερώσεις που μας έχουν δοθεί.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τις άμεσες και καθοριστικές ενέργειές σας.

Στέφανος Δράκος

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ