back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Επιστολή Επάρχου στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Επιστολή Επάρχου στον Υπουργό Υγείας για το Νοσοκομείο Λέρου

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας απέστειλε ο Έπαρχος Περιφερειακής ενότητας Καλύμνου κ. Ιωάννης Θεμέλαρος, σχετικά με την μετάθεση του Διευθυντή Αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Λέρου.

Στην εν λόγω επιστολή ο κ. Θεμέλαρος αναφέρει τα παρακάτω:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Όπως γνωρίζετε η παροχή υπηρεσιών υγείας στα ακριτικά και απομακρυσμένα νησιά είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ έντονα τους κατοίκους των νησιών.

Η απόσταση από τις μεγάλες νοσηλευτικές μονάδες και η θάλασσα που μεσολαβεί δημιουργεί και όχι αδικαιολόγητα , αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους που έχουν χάσει συνανθρώπους τους, γιατί δεν πρόλαβαν να φθάσουν έγκαιρα σε μεγάλη νοσοκομειακή μονάδα.

Τα προβλήματα μας γίνονται πιο έντονα τους χειμερινούς μήνες, όταν και η τακτική συγκοινωνία αραιώνει και οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν πάντα την επικοινωνία. Για τους λόγους αυτούς η προσπάθεια μας εδώ και χρόνια εστιάζεται στο να υπάρχουν σε κάθε νησί μονάδες υγείας που θα μπορούν να παρέχουν σε ικανοποιητικό βαθμό πρωτοβάθμια περίθαλψη και να αντιμετωπίζουν επιτόπου τα περισσότερα περιστατικά, χωρίς να χρειάζεται οι ασθενείς να μεταφέρονται στα ήδη υπερπλήρη νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων.

Σε αυτό μας τον αγώνα η πολιτεία εμφανίζεται να βρίσκεται με το μέρος μας και μάλιστα κάθε φορά που εκπρόσωποι της Κυβέρνησης μας επισκέπτονται , δεσμεύονται να μας βοηθήσουν και να στελεχώσουν τα Κ.Υ. και τα Νοσοκομεία μας.

Στην πραγματικότητα όμως η κατάσταση εξελίσσεται διαφορετικά . Οι μονάδες υγείας λειτουργούν με δυσκολία, αντιμετωπίζουν φοβερές ελλείψεις ακόμη και σε αναλώσιμα υλικά και βέβαια στελεχώνονται με πολύ μεγάλη δυσκολία, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που απροειδοποίητα και χωρίς καμία ενημέρωση , οι γιατροί μετατίθενται σε νοσοκομεία μεγάλων πόλεων, αφήνοντας τα νησιά μας κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού.

Αυτό συνέβη και πρόσφατα , όταν πληροφορηθήκαμε ως τετελεσμένο γεγονός. ότι ο Διευθυντής αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου μας στη Λέρο μετατέθηκε σε Νοσοκομείο της πρωτεύουσας. Οι κάτοικοι του νησιού και οι τρόφιμοι του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου, μένουν ουσιαστικά χωρίς αναισθησιολόγο, αφού και ο δεύτερος ιατρός της κλινικής βρίσκεται στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες, κατεδαφίζουν σε μια στιγμή προσπάθειες ετών και γυρίζουν τα νησιά μας χρόνια πίσω στον τομέα της υγείας.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες είναι υποχρέωση της πολιτείας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Δεν δικαιολογείται και δεν μπορεί η υγεία των πολιτών να μπαίνει στη μέγγενη της λιτότητας και να θέτει ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο.

Ζητούμε λοιπόν από εσάς να ενεργήσετε ώστε άμεσα να πληρωθεί το κενό του αναισθησιολόγου με μόνιμο γιατρό και το νοσοκομείο της ακριτικής Λέρου να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες του νησιού”.


Με εκτίμηση

Ο Έπαρχος Π.Ε. Καλύμνου

Θεμέλαρος Ιωάννης

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ