back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη Λέρο το «ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς» της αέλια με αντικείμενο τις επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΣτη Λέρο το «ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς» της αέλια με αντικείμενο τις επαγγελματικές ευκαιρίες για τους νέους της Λέρου

Το «Επινήσια Ηώς», το Πρόγραμμα επαγγελματικής υποστήριξης νέων της κοινωφελούς εταιρείας αέλια, πραγματοποιεί εκπαιδευτική αποστολή στη Λέρο από την Κυριακή 17 Απριλίου έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου είναι η κύρια δράση και θα γίνουν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις – εργαστήρια στην Αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου:

Το πρωί (11.00-12.00) θα γίνει παρουσίαση για τις δυνατότητες της κοινωνικής οικονομίας

Από τις 16.00 και έως τις 22.00 θα οργανωθούν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις με αντικείμενο τις αναγκαίες δεξιότητες επιτυχίας αλλά και τιις επαγγελματικές ευκαιρίες που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στη Λέρο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του εναλλακτικού τουρισμού, της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας και τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του αγροδιατροφικού τομέα και της αλιείας.

Στις 19.30 θα γίνουν συνεντεύξεις με επιτυχημένους επαγγελματίες και θα παρουσιάσουμε δύο ιστορίες επιτυχίας «Ένα ελληνικό βαλσαμικό ξίδι που διακρίνεται διεθνώς (Kalamata Papadimitriou) και ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για την Ελλάδα (VivaWallet )» συζητώντας με:

α) το Χρήστο ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Διευθ. Σύμβουλο της KALAMATA PAPADIMITRIOU    

β) το Δημήτρη ΡΑΝΤΟ, Promos Director, Viva Wallet- Όμιλος Viva

Την Κυριακή 17 Απριλίου & την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Απριλίου θα γίνουν συναντήσεις με δραστήριους νέους και επαγγελματίες του νησιού 

Την Τρίτη 19 Απριλίου στις 14.30  θα γίνει ειδική δράση για τους μαθητές ΕΠΑΛ του νησιού στο καφέ-εστιατόριο Λυχνάρι

Η συμμετοχή στο «Επινήσια Ηώς» είναι δωρεάν και στις επιτόπιες δράσεις προσκαλούνται όχι μόνοι οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι.

Ευχαριστούμε για τις ευγενικές τους χορηγίες για την πραγματοποίηση της δράσης μας στη Λέρο το «Παραδοσιακόν» και το πρακτορείο «Aegean Travel»

Για Δηλώσεις Συμμετοχής ΕΔΩ και  Εvent Facebook  ΕΔΩ)


 

Το «Επινήσια Ηώς» της αέλια υποστηρίζει νέους από 24 νησιά, με ενημέρωση, με ενθάρρυνση και με πρακτική υποστήριξη (συμβουλές και δικτύωση), να δουν τις επαγγελματικές ευκαιρίες που έχουν στο νησί παρά τις δυσκολίες να διαπιστώσουν τι χρειάζονται για να προχωρήσουν σε νέα επαγγελματικά βήματα. Το «Επινήσια Ηώς» πραγματοποιεί εκπαιδευτικές αποστολές στα νησιά αλλά παράλληλα υποστηρίζει και από μακριά, μέσω internet ή τηλεφώνου, με την υπηρεσία Forum Hώς για υποστήριξη (mentoring) από έμπειρους επαγγελματίες και για επαφή με άλλους νέους ή/και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα.

Το «Επινήσια Ηώς» υλοποιείται με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.  Το Πρόγραμμα έχει ως υποστηρικτή και συνεργάτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και έχει τη συνεργασία του ΚΕΜΕΛ και Blue Growth.

Γενικοί χορηγοί του Προγράμματος για όλη την Ελλάδα είναι η UPSTREAM systems, η VIVA PAYMENTS AE wallet, η Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, η Αrbitrage RE, η Green Value, η ΒΙΚΟΣ και το δικηγ.γραφείο Αυγερινός & Συνεργάτες ενώ υπάρχουν και τοπικοί χορηγοί που στηρίζουν το Πρόγραμμα ανά νησί. Επίσημος Ακτοπλοϊκός Μεταφορέας είναι η Blue Star Ferries

**Η αέλια, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Πρόγραμμα «Επινήσια Ηώς» είναι μία εταιρεία μη κερδοσκοπική που το αντικείμενό της είναι να βοηθάει νέους να προχωρούν στην επαγγελματική τους ζωή παρά τις δυσκολίες και έχει σημαντική εμπειρία σε επαγγελματική ανάπτυξη νέων. 

Ιστοσελίδα: www.epinisia.gr

Σελίδα Facebook : www.facebook.com/epinisia

 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ