back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Εντοπισμός 103 αλλοδαπών και ανάσυρση σορού άνδρα στο Φαρμακονήσι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Εντοπισμός 103 αλλοδαπών και ανάσυρση σορού άνδρα στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό εβδομήντα εννέα (79) αλλοδαπών και μιας σορού 23χρονου αλλοδαπού ανδρός προέβησαν, πρωινές ώρες της Παρασκευής (18.1.2019), στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Λέρου, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στην περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου.

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβη στην περιοχή και εντόπισε μία (01) λέμβο και ικανό αριθμό αλλοδαπών επί των ακτών ν. Φαρμακονησίου καθώς και μία (01) λέμβο με αλλοδαπούς τετρακόσια (400) μέτρα από νοτιοανατολικές ακτές της νήσου, όπου και οδηγήθηκε με ασφάλεια στην προβλήτα ν. Φαρμακονησίου. Διασώθηκαν συνολικά εβδομήντα εννέα (79) αλλοδαποί, ενώ η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε για έναν αγνοούμενο άνδρα, ο οποίος επέβαινε στην πρώτη λέμβο.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, απέπλευσαν άμεσα τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τον εντοπισμό του αγνοούμενου άνδρα, ενώ λίγο αργότερα με τη συνδρομή τριών (03) ιδιωτών δυτών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η σορός του 23χρονου. 

Οι ανωτέρω αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη ν. Λέρο, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Γ.Ν. -Κ.Υ. Κω για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) αλλοδαπών προέβησαν,  πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (19-1-2019), στελέχη του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Φαρμακονησίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ