20-04-2019 Τελευταία ενημέρωση: 10:26, στις 19-04-2019

ΛΕΡΟΣ: Ενημερωτικές επισκέψεις του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στα σχολεία

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 674 φορές

Η 7η Νοεμβρίου έχει θεσπιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως σχολική ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών.

Στα πλαίσια των ενημερωτικών δράσεων τις οποίες διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος των Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου ‘’Η ΖΩΗ’’ προς τους μαθητές του νησιού για να τιμήσει αυτή τη μέρα, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα δύο Λύκεια του νησιού μας, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου. 

Οι επισκέψεις αυτές σχεδιάζονται σε συνεργασία και συνεννόηση με τους συλλόγους διδασκόντων και κατά την ενημέρωση χρησιμοποιείται εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο μας παρέχεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών αλλά και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. 

Απώτερος σκοπός αυτών των δράσεων είναι εκτός του να παρέχουμε στους αυριανούς εθελοντές αιμοδότες εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών, να προσπαθήσουμε να καταστήσουμε στη συνείδηση των παιδιών αυτές τις πράξεις κοινωνικής προσφοράς ως απόλυτα φυσιολογικές και εξαιρετικά αναγκαίες για το κοινωνικό σύνολο.


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook