back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΘΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΘΛ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

Απαντητικό έγγραφο προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου εξέδωσε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, σχετικά με πρόσκληση που απέστειλε ο Διοικητής του ΚΘΛ προς τις Αρχές του νησιού “για τη βελτίωση της συνεννόησης σε περίπτωση κρίσεων”.

Αναλυτικά, το έγγραφο του Δημάρχου αναφέρει τα παρακάτω:

Προς: Διοικητή ΚΘΛ κ. Ν.Χαραλάμπη

Κοιν.:

  1. Υπουργό Υγείας κ. Θ.Πλεύρη
  2. ΥΝΤΕΛ Φρούραρχο-Διοικητή ΥΝΤΕΛ κ. Ν.Συρόπουλο

3.ΑΤ ΛΕΡΟΥ Διοικήτή κ. Α.Δημόγλου

4.588 ΤΕ Διοικητή κ. Ν.Χαριτούδη

5.ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΡΟΥ Λιμενάρχη κ. Χ.Ανδριάνη

6.Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λέρου κ. Χ.Χαλκίδη

7.Διοικητή Αστυνομίας ΚΥΤ κ. Ν.Παπανικολάου

 

Σχετ. 1797/06-02-2023 (924/07-02-2023)έγγραφο σας

Κύριε Διοικητά,

Κατόπιν του ανωτέρω σχετικού εγγράφου, θέλω να σας ενημερώσω ότι είστε αναρμόδιος για τη σύγκλιση όσον αφορά την ενημέρωση και τη διαχείριση κρίσεων μεταξύ των αρχών, βάση του ισχύοντος νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου ( Αρ.160 παρ. στ του Ν 3852 του 2010 ΥΑ 7575/16-10-10-2016 ,ΦΕΚ 3591/Β2016 άρθρο 13 παρ.3 του Ν3013 των διατάξεων που ορίζονται και σύμφωνα με την Απόφαση Δημάρχου αρ.84/2022 (ΑΔΑ: 642ΕΩΛΓ-318).

Αρμόδιος για τη σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο) είναι ο Δήμαρχος.

Πέραν αυτού, κρίνω ότι υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία μεταξύ των αρχών και αυτό αποδείχθηκε στο πρόσφατο τραγικό συμβάν του ναυαγίου, με εξαίρεση τη δική σας συνεργασία που δεν μπορεί να επιτευχθεί απ’ ότι φαίνεται, αφού κατηγορείτε και προσβάλλετε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, με το πρόσφατο δημοσίευμα σας όπου αναφέρεται ότι « ο Δήμος Λέρου ήταν απών όπως πάντα, αφού δεν έχει ψήφους από δω».

Για αυτή σας την απαράδεκτη και πρωτόγνωρη στα χρονικά σας δήλωση, σας καλώ να την διαψεύσετε δημόσια και να ζητήσετε συγνώμη από το Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και την Λεριακή κοινωνία.

Παράλληλα, θα σας σταλεί πρόσκληση για την εκ νέου συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου ώστε να παρευρεθείτε, να ενημερωθείτε και να εκφράσετε τις απόψεις σας.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Λέρου,

Κόλιας Μιχάλης

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ