back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Λέρος στην έκθεση Τουρισμού “ΙΜΤΜ Ιnternational Tourism Conference” που διεξήχθη στο Τελ Αβιβ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ Λέρος στην έκθεση Τουρισμού "ΙΜΤΜ Ιnternational Tourism Conference" που διεξήχθη στο Τελ Αβιβ

O Πρόεδρος του ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ.Λ. και μέλος της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Λέρου κ. Νεκτάριος Μπίλλης εκπροσώπησε τον Δήμο μας στην έκθεση Τουρισμού  “ΙΜΤΜ Ιnternational Tourism Conference” που διεξήχθη στο Τελ Αβιβ, στο Ισραήλ, το διήμερο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2020.

Κατά την παραμονή ο κ. Μπίλλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Υπουργο Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη. Ο  Γ.Γ. του ΕΟΤ παρουσίασε συνοπτικά στον κ. Μπίλλη το πλάνο, αξίας 2 εκ. ευρώ, του ΕΟΤ για την προβολή των πέντε νησιών που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. Η παρουσίαση του παραπάνω project αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την Κυβέρνηση στους Δημάρχους εντος του προσεχούς διαστήματος. Ο κ. Μπίλλης συναντήθηκε επίσης με τον Προϊστάμενο του γραφείου του ΕΟΤ στο Ισραήλ κ. Δημήτρη Βασιλειάδη και τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας του Ισραήλ κ.Κωνσταντίνο Δασκαλόπουλο. 

Παράλληλα πραγματοποιήσε συναντήσεις με πράκτορες από την πόλη του Τελ Αβίβ και της Χάιφα, προκειμένου να ενταχθεί το νησί της Λέρου στους τουριστικούς προορισμούς των Ισραηλινών δεδομένου ότι περισσότεροι από 1.000.000 Ισραηλινοί επισκέφθηκαν την χώρα μας το 2019. Αξίζει να σημειώθεί ότι στο ελληνικό περίπτερο της έκθεσης, τα Δωδεκάνησα εκπροσωπήθηκαν από την Ρόδο, την Κάρπαθο και την Λέρο.  

Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο κ. Μπίλλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον φίλο της Λέρου και Μητροπολίτη Ελενουπόλεως του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ.κ. Ιωακείμ στον οποίο παρέδωσε αναμνηστικά δώρα του Δήμου μας, τόσο για εκείνον, όσο και για τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ’.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ