back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Εκδήλωση αγγλικής γλώσσας από τα Φροντιστήρια Καρανικόλα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Εκδήλωση αγγλικής γλώσσας από τα Φροντιστήρια Καρανικόλα

Οι συγγραφείς του ESF Dr Anne Margaret Smith και Αναστασία Μεταλληνου καθώς και η Φιλόλογος της ειδικής αγωγής-ολιστική θεραπεύτρια Μάνδαλου Βασιλική θα επισκεφτούν το νησί μετά από την πρόσκληση της κυρίας Άννας Καρανικολα.

Μια δυναμική γυναικεία προσπάθεια με βάση της όχι μόνο τη γνώση και τη θέληση αλλά και την πρωτοτυπία στη συνδυαστική τεχνική της πρακτικής τεχνογνωσίας με αυτή της ολιστικής θεραπείας.

Ξεκινάμε από το ακριτικό νησί της Λέρου που έχει όλο τον συμβολισμό της αυταπάρνησης και της δυνατής φωνής των κατοίκων που δεν ξεχνούν και δεν επαναπαύονται. Λίγα λόγια για τη δυναμική ομάδα:

Η κα. Αναστασία Μεταλληνού είναι προσωπικότητα εμπνευσμένη και ενθουσιώδης.Έμπειρη καθηγήτρια της Αγγλικής γλώσσας με εξειδίκευση στα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες , όπως η δυσλεξία.Σπούδασε Αγγλικά και ιστορία στο πανεπιστήμιο Oxford Brookes University (BA Honours ).Επίσης κατέχει Μάστερ στην Ειδική Αγωγή ( MEd) από το Bristol University.

Η κα. Anne Margaret Smith σπούδασε Γλωσσολογία στο York University και Έρευνα στο χώρο της εκπαίδευσης στο Lancaster University όπου η διδακτορική της διατριβή επικεντρώθηκε στην έρευνα της Αγγλικής γλώσσας σε συνδυασμό με πρωτοποριακές τεχνικές προσέγγισης διδασκαλίας. Δίδασκε Αγγλικά εδώ και 25 χρόνια στο ηνωμένο βασίλειο , Κένυα, Γερμανία και Σουηδία. Εδώ και 15 χρόνια εξειδικεύεται στη δυσλεξία και διδάσκει σχετικά με αυτήν. Πριν 10 χρόνια ίδρυσε το ELT well ,με σκοπό να γεφυρώσει αυτούς τος δύο τομείς της εκπαίδευσης.Προσφέρει υλικό διδασκαλίας και τρόπους και ένας αγωγός είναι και το English Sounds Fun.Επίτιμη διδάκτωρ στο TESOL στο πανεπιστήμιο της Columbia όπου παρέχει το ΜΑ TESOL με μαθήματα και δράσεις πάνω στη δυσλεξία. Είναι μέλος της ομάδας υποστήριξης της δυσλεξίας του πανεπιστημίου της.

Η κα. Άννα Καρανικόλα είναι η ψυχή της παρούσας διοργάνωσης .Είναι δυναμική καθηγήτρια Αγγλικών με σπουδές όπως Nursery Nursing sto Leeds Polytechnic. Εχει κάνει μεθοδολογία στο etc και παραδίδει πολλά σεμινάρια επιμόρφωσης πάνω στην Αγγλική γλώσσα και μεθοδολογία.

Η κα. Βασιλική Μάνδαλου είναι Φιλόλογος –λογοτέχνης (πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και ολιστική θεραπεύτρια με εξειδίκευση στα παιδιά με δυσλεξία και αυτισμό. Γενική Γραμματέας στο Σύλλογο Λογοτεχνών – Συγγραφέων.Παραδίδει Διαλέξεις στα Αγγλικά σε συνέδρια TESOL καθώς και μαθήματα και τεχνικές συγκέντρωσης και αυτοσυγκέντρωσης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και όχι μόνο. Τ

εχνικές σωστής αναπνοής και αποδέσμευση του μυαλού από περιττές πληροφορίες που μπλοκάρουν τη διαύγεια και τη θέληση του παιδιού. Οδηγίες για γονείς και εκπαιδευτικούς που μπορούν να εφαρμοστούν στο σπίτι και στο σχολείο. Συνδυαστική χρήση παιδικής λογοτεχνίας μαζί με τις τεχνικές του διαλογισμού.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ