back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Εγκρίθηκε η τοπογραφική µελέτη καθορισµού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιµένα Αγίας Μαρίνας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Εγκρίθηκε η τοπογραφική µελέτη καθορισµού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιµένα Αγίας Μαρίνας

Την έγκριση της τοπογραφικής µελέτης καθορισµού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιµένα Αγίας Μαρίνας ενέκρινε το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου σε πρόσφατη συνεδρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 25-2-2014 και ώρα 11:30π.µ. συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το ∆ιοικητικό Συµβούλιο του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Πάτµου στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα Πάτμου, όπου ο ο Αντιπρόεδρος έδωσε το λόγο στον Πολιτικό Μηχανικό της Υπηρεσίας κ. Καρακατσάνη Γεώργιο, ο οποίος εισηγήθηκε το 5o θέµα της ηµερησίας διάταξης, (σχετικά με την έγκριση τοπογραφικής µελέτης καθορισµού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιµένα Αγίας Μαρίνας), θέτοντας, μεταξύ των άλλων, υπόψη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου τα εξής:

1) Το άρθρο 37 του Ν.3316/2005 µε θέµα: «Έγκριση της µελέτης – Παραλαβή του αντικειµένου της σύµβασης» σύµφωνα µε το οποίο:

«1. Εφόσον στις ισχύουσες διατάξεις για επί µέρους κατηγορίες µελετών δεν ορίζεται ιδιαίτερη διαδικασία έγκρισης της µελέτης, µε την εγκριτική απόφαση της µελέτης, που εκδίδεται από το αρµόδιο κατά νόµο όργανο, πιστοποιείται η τήρηση όλων των προδιαγραφών, κανονισµών και τεχνικών οδηγιών που ισχύουν κατά το χρόνο σύνταξης αυτής και βεβαιώνεται η ποιοτική και ποσοτική της επάρκεια και η συµµόρφωση του αναδόχου προς τις συµβατικές εν γένει υποχρεώσεις του. Αν κατά το νόµο απαιτείται πριν την έγκριση της µελέτης η γνώµη άλλων υπηρεσιών και φορέων, υποχρεούνται να την υποβάλλουν µέσα σε χρονικό διάστηµα δύο (2) µηνών από την αποστολή της µελέτης προς αυτούς, εκτός αν προβλέπεται διαφορετική προθεσµία από ειδικές διατάξεις. Η παρέλευση της προθεσµίας θεωρείται ως θετική γνωµοδότηση. 2. Η µελέτη εγκρίνεται κατά στάδια και στο σύνολό της. Η απόφαση έγκρισης εκδίδεται µέσα σε δύο (2) µήνες από την εµπρόθεσµη υποβολή πλήρων των στοιχείων της προηγούµενης παραγράφου, εφόσον απαιτούνται. Η προθεσµία αναστέλλεται αν το αρµόδιο για την έγκριση όργανο αιτιολογηµένα ζητήσει συµπλήρωση ή διευκρίνιση επί των υποβληθέντων δικαιολογητικών. Αν η συµπλήρωση ή διευκρίνιση αφορά διακεκριµένο στάδιο ή κατηγορία µελέτης, µπορεί να γίνει τµηµατική έγκριση των υπόλοιπων µελετών».

2) Την υπ’ αριθµ. 80/2013 Απόφαση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ∆Η.ΛΙ.ΤΑ.Π., µε την οποία εγκρίθηκε η απευθείας ανάθεση της µελέτης: «Τοπογραφική µελέτη καθορισµού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιµένα Αγίας Μαρίνας Λέρου» στον κ. Ζ.Ν., Αγρονόµο – Τοπογράφο Μηχανικό.

3) Την υπ’ αριθµ. 1144/01-08-2013 Σύµβαση ανάθεσης εκπόνησης της ανωτέρω µελέτης.

4) Το υπ’ αριθµ. ∆.Τ.Ε. 7326/17-12-2013 έγγραφο της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών ∆ωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, µε το οποίο εστάλη θεωρηµένη στην Υπηρεσία µας η ανωτέρω τοπογραφική µελέτη, την οποία συνέταξε ο µελετητής, Αγρονόµος – Τοπογράφος Μηχανικός, στα πλαίσια της υπ’ αριθµ. 1144/01-08-2013 σχετικής σύµβασης.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Αντιπρόεδρος πρότεινε την έγκριση και την οριστική παραλαβή της προαναφερθείσας µελέτης και κάλεσε τα Μέλη να αποφασίσουν σχετικά.

Το ∆ιοικητικό Συµβούλιο µετά από διαλογική συζήτηση κι αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Καρακατσάνη Γεώργιου, την πρόταση του Αντιπροέδρου, το άρθρο 37 του Ν.3316/2005, την υπ’ αριθµ. 80/2013 προηγούµενη Απόφαση του, την υπ’ αριθµ. 1144/01-08-2013 σύµβαση ανάθεσης εκπόνησης της ανωτέρω µελέτης, το υπ’ αριθµ. ∆.Τ.Ε. 7326/17-12-2013 έγγραφο της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Έργων ∆ωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το άρθρο 65 του Νόµου 3852/2010 και το άρθρο 5 του Κανονισµού για τη διοίκηση, διαχείριση και λειτουργία του ∆Η.ΛΙ.ΤΑ.Π.,

Ομόφωνα ενέκρινε και παρέλαβε οριστικά την «Τοπογραφική µελέτη καθορισµού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης λιµένα Αγίας Μαρίνας», την οποία συνέταξε ο µελετητής, στα πλαίσια της υπ’ αριθµ. 1144/01-08-2013 σχετικής σύµβασης.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθµό 16/2014.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ