back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ευχαριστήριο των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για την 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ευχαριστήριο των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για την 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία

Με απόλυτη επιτυχία και με ομολογουμένως μεγάλη συμμετοχή από τοπικούς φορείς, συλλόγους, αθλητικά σωματεία, σχολεία αλλά και απλούς πολίτες – στην πλειοψηφία τους παιδιά – πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στο νησί της Λέρου η 16η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας βασίστηκε στην ιδέα και την συνδιοργάνωση των αδελφοποιημένων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου ‘’Η ΖΩΗ’’ και της Ρόδου ‘’ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ’’.

Η έναρξη της λαμπαδηδρομίας και η αφή της φλόγας πραγματοποιήθηκαν στον ιερό  ναό της Παναγιάς του Κάστρου Λέρου ενώ η τελετή λήξης της λαμπαδηδρομίας αλλά και οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Οι πρόεδροι και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των δύο συλλόγων θα ήθελαν να εκφράσουν τις θερμότερες ευχαριστίες τους προς τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της 16ης λαμπαδηδρομίας και πιο ειδικά,

  • Την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και τον Έπαρχο περιφερειακής ενότητας Καλύμνου κύριο Γιάννη Θεμέλαρο για τις χορηγίες που ανάλαβαν και αφορούσαν ένα μεγάλο αριθμό από μπλουζάκια καθώς και εξασφάλιση έκπτωσης από την DODEKANISOS SEAWAYS, στα εισιτήρια των προσκεκλημένων μας από τη Ρόδο και τα γύρω νησιά.
  • Τον Δήμαρχο Λέρου κύριο Μιχάλη Κόλια, τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Λέρου κύριο Μιχάλη Ελένη, τους εργαζόμενους της Τ.Υ. Δήμου Λέρου για την εργασία την οποία προσέφεραν καθώς επίσης και τον προϊστάμενο της φιλαρμονικής Δήμου Λέρου  κύριο Γιώργο Κοντογιωργάκη και όλους τους μουσικούς της μπάντας οι οποίοι συμμετείχαν με όλη τους την ψυχή.
  • Το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου όπως και την Μ.Κ.Ο. ΑΡΣΙΣ, για την άμεση φροντίδα και την μεταφορά των επιτροπών από τις δύο κοινωνικά ευπαθείς ομάδες τόσο των ψυχικά πασχόντων όσο και των προσφύγων από εμπόλεμες ζώνες οι οποίες φιλοξενούνται στο νησί μας διαχρονικά και ήταν οι τιμώμενες ομάδες στη συγκεκριμένη εκδήλωση παράλληλα βέβαια με τους εθελοντές αιμοδότες.
  • Την διεύθυνση του ξενοδοχείου CRITHONI’S PARADISE το οποίο ως βασικός χορηγός των δράσεων του συλλόγου μας, στήριξε και αυτή τη δράση μας αναλαμβάνοντας την φιλοξενία των προσκεκλημένων μας από τα γύρω νησιά, καθώς επίσης και τη στέγαση της μαγνητοσκοπημένης τηλεοπτικής εκπομπής του TV ΘΑΡΡΙ η οποία πραγματοποιήθηκε με θέμα την διοργάνωση της 16ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας.  
  • Το Κέντρο Έρευνας Πολιτισμού και Ανάπτυξης Λέρου ‘’ΑΡΤΕΜΙΣ’’ για την συνοδευτική αποστολή και για την εκτέλεση μέρους από τη μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεστεί λόγο των κακών καιρικών συνθηκών.
  • Το Σύλλογο Μικρασιατών Λέρου ‘’Η ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ’’ για την συνοδευτική αποστολή και τη μουσικοχορευτική παράσταση που διοργάνωσε αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εκτελεστεί λόγο των κακών καιρικών συνθηκών.
  • Την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση ECHO 100PLUS που ανέλαβε τη χορηγία της μεταφοράς των συμμετεχόντων από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Προς το Κάστρο.
  • Τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών της κυρίας Αντωνίας Καστή για την χρηματική χορηγία που πραγματοποίησαν με σκοπό την αγορά απαραίτητων υλικών για την διοργάνωση της Λαμπαδηδρομίας.
  • Τη λαχαναγορά ‘’ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ’’ των αδελφών Μιχάλη και Κώστα Χονδρόγιανου για τη ευγενή χορηγία τους σε χυμούς οι οποίοι διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες.
  • Το κατάστημα πώλησης ψιλικών και τσιγάρων των αδελφών Άννας και Μαρίας Άγουρου για την ευγενή χορηγία τους σε εμφιαλωμένα νερά τα οποίοι διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες.
  • Το κατάστημα LEROS GAS του κυρίου Αριστείδη Ζώρζου για τη διάθεση των πυροσβεστήρων οι οποίοι χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της πυρασφάλειας καθώς και τους φίλους Μιχάλη, Βαγγέλη, Σταύρο, Γιώργο, Ρένα, Δέσποινα και Μιχάλη οι οποίοι βοήθησαν τα μέγιστα στην άψογη διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας αλλά και στην στελέχωση της ομάδας πυρασφάλειας .
  • Τα εστιατόρια EL GRECO στο Παντέλι Λέρου ιδιοκτησίας κυρίου Μάριου Φουντή και Εστιατόριο ‘’Ο ΚΑΡΑΦΛΑΣ’’ στα Σπήλια Λέρου για την ευγενή χορηγία τους στα γεύματα των καλεσμένων μας καθώς και το προσωπικό της ΛΕΘ του 588ΤΕ Λέρου και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο κύριο Τάσο Μαρδόγλου για την άψογη εξυπηρέτηση τους στο βασικό γεύμα που παρέθεσε ο σύλλογος μας προς τους επίσημους προσκεκλημένους.
  • Την εκκλησιαστική τηλεόραση ΘΑΡΡΙ και τον πατέρα Νεκτάριο Πόκια για την βιντεοσκόπηση και την μαγνητοσκόπηση της λαμπαδηδρομίας.
  • Το φωτογραφείο MARIA SOULOU PHOTOGRAFY της φίλης Μαρίας Σούλου για την φωτογραφική κάλυψη της λαμπαδηδρομίας.
  • Την πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καλύμνου κυρία Ελένη Σταυρόπουλου-Βάλλα που αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και παρευρέθηκε με στελέχη του συλλόγου της, τιμητικά στο νησί μας.
  • Τα παιδιά που στελεχώνουν τις επιτροπές νέων των δύο συλλόγων και κυρίως αυτά της Τ.Ε.Ν.Ε.Α. ΛΕΡΟΥ ‘’Η ΖΩΗ’’ για την εθελοντική τους εργασία και προσφορά ούτως ώστε να καταφέρει να οργανωθεί η λαμπαδηδρομία άψογα.
  • Τον αδελφό Σύλλογο των Εθελοντών Αιμοδοτών της Ρόδου ‘’ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ’’ και ιδιαίτερα τον αγαπητό πρόεδρο Φιλήμονα Νικολάου για την πολύτιμη βοήθεια του στην συνδιοργάνωση αυτή.
  • Για το τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες απλούς πολίτες και μέλη συλλόγων και σωματείων οι οποίοι, παρόλο το κλίμα ‘’τρομοκρατίας’’ που επικρατούσε σχετικά με τις  άσχημες καιρικές συνθήκες, έδωσαν ένα βροντερό παρόν και τίμησαν την συγκεκριμένη εκδήλωση με την παρουσία τους.

Ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών της Λέρου σε συνεργασία με το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών της Ρόδου κατάφεραν να εκτελέσουν με απόλυτη επιτυχία ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και ευελπιστούν ότι η συγκεκριμένη δράση θα θεσμοθετηθεί στη συνείδηση και στις καρδιές των συμπατριωτών μας και θα εκτελείτε και στα δύο νησιά από κοινού χρονιά παρά χρονιά.

{loadmodule mod_ads_elite,Ads Elite (2)}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ