back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)

Με μια σειρά σημαντικών δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ενάντια στη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) επισκέπτεται την Λέρο.

Το διάστημα 6 έως 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί ακτών σε 6 παραλίες του νησιού με τη συμμετοχή σχολείων και συλλόγων του νησιού. Στους καθαρισμούς θα χρησιμοποιηθούν επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και τσουβάλια ενώ θα γίνεται και καταγραφή των απορριμμάτων για επιστημονική χρήση.

Επιπρόσθετα, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Λακκίου, θα γίνουν προβολές βραβευμένων οικολογικών ντοκιμαντέρ από την πλούσια ταινιοθήκη της ΕΛΛΕΤ.
Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 17:00, θα προβληθεί η ταινία “Trashed”, σε σκηνοθεσία Candida Brady (διάρκειας 97’).

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 12:00, θα προβληθεί το “Plastic Paradise: The Great Pacific Garbage Patch”, σε σκηνοθεσία Angela Sun (διάρκειας 57’) καθώς και μερικά μικρού μήκους animated videos για τους μικρούς μας φίλους.

Οι ταινίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και παρουσιάζουν μέσα από συγκλονιστικές εικόνες τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον εξαιτίας της ρύπανσης από το πλαστικό.

Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει ενημέρωση και ανοιχτή συζήτηση με όσους παρευρισκόμενους επιθυμούν να παραμείνουν.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Δήμο Λέρου και με τη χρηματοδοτική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α.Κ. Λασκαρίδη.

{loadmoduleid 270}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ