back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λέρος: Δημόσια καταγγελία “Δράσης Υγειονομικών”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Δημόσια καταγγελία "Δράσης Υγειονομικών"

Καταγγέλλουμε τις παράτυπες-παράνομες, αλλά και μεθοδευμένες ενέργειες οι οποίες λαμβάνουν χώρα στο Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου, σχετικά με τις διαδικασίες διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων (πλην ιατρών) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Θ.-ΓΝ.-Κ.Υ. Λέρου.
Συγκεκριμένα με την Αριθμ. Πρωτ. 4033 / 27.03.2023 Απόφαση ο Διοικητής του Νοσοκομείου προκήρυξε τις εκλογές ανάδειξης των δύο αιρετών μελών του Δ.Σ. του Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. Λέρου με ημερομηνία διενέργειας την 10-05-2023 ημέρα Τετάρτη και τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων την 07-04-23.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι έπειτα από ένσταση που έκανε ο υποψήφιος κ. Τσαχουργιανίδης κατά των άλλων δύο υποψηφιοτήτων, του κ. Βάρνα Αδαμάντιου και της κ. Χατζηκωνσταντίνου Φωτεινής και αφού εξετάστηκε από την εφορευτική επιτροπή, αποφασίστηκε ότι αυτές είναι άκυρες. Η μεν πρώτη, λόγω του ότι έχει λάθος τόπο εργασίας του υποψηφίου δηλαδή «τμήμα Οξέων αντί τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων) και η δεύτερη, λόγω του ότι αναγράφεται στην διεύθυνση της υποψήφιας η Λέρος και όχι το Λακκί –Λέρος !

Όπως ξεκάθαρα αναφέρει το άρθρο 6 της Προκήρυξης στην αίτηση θα πρέπει αναγράφεται το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, η υπαλληλική ιδιότητα και η ακριβής ταχυδρομική διεύθυνση του υποψηφίου. Πουθενά δεν αναφέρεται στην Προκήρυξη ότι στην αίτηση θα πρέπει να αναγράφεται ο τόπος ή το τμήμα εργασίας του υποψηφίου, αλλά και έτσι να είναι, Ή δηλωθεί λάθος, όπως εκ παραδρομής συνέβη στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν επηρεάζει την εκλογιμότητα ως υποψηφίου. Επίσης θεωρούμε υπερβολή την ακύρωση της υποψηφιότητας λόγω της μη αναγραφής της διεύθυνσης (Λακκί).

Είναι ολοφάνερο ότι με μεθοδευμένες κινήσεις οδηγήθηκαν τα πράγματα στο επιθυμητό για τον νυν Εκπρόσωπο : να υπάρχει ΜΙΑ υποψηφιότητα ώστε να μην διεξαχθεί εκλογή!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ:

• Τον τρόπο της διαδικασίας κλήρωσης για την επιλογή εφορευτικής επιτροπής ο οποίος άφησε ερωτήματα (υπάρχει και σχετική ένσταση από την ΕΙΘΕΛ προς τον Διοικητή επί της διαδικασίας )
• Το γεγονός ότι με άγνωστο τρόπο ο κος Τσαχουργιανίδης είχε πρόσβαση στις αιτήσεις υποψηφιότητας και υπέβαλε ένσταση η οποία εξετάστηκε από την εφορευτική επιτροπή χωρίς να έχουν ενημερωθεί για το γεγονός αυτό και μάλιστα στην εκπνοή του χρόνου ενστάσεων χωρίς να έχουν περιθώριο καμιάς ανάλογης ενέργειας από μέρους τους
• Το πρακτικό της εφορευτικής επιτροπής με το οποίο ακυρώνει τις δύο υποψηφιότητες για λόγους επιεικώς γελοίους
• Τη στάση της Διοίκησης που συνηγορεί στο σκηνοθετημένο σκηνικό αποφυγής των εκλογών προκειμένου να παραμείνει ο ίδιος εκπρόσωπος εργαζομένων, αντί να υπερασπίζεται το θεσμό των εκλογών και της Δημοκρατίας και την ανάδειξη του Εκπροσώπου μέσα από Δημοκρατική διαδικασία.

Η Διοίκηση οφείλει να εξασφαλίσει με την παρέμβαση της τη νομιμότητα, την δημοκρατία και την δικαιοσύνη που επιβάλλεται και αρμόζει στον Φορέα μας, προκειμένου να διεξαχθούν αυτές οι Εκλογές κάτω από ένα κλίμα ειρήνης και συνεργασίας.

Κάθε εκλογική διαδικασία είναι γιορτή της Δημοκρατίας.

Μην στερείται από τους εργαζόμενους το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι». Είναι πρωτόγνωρο και επιεικώς αντιδημοκρατικό.

ΔΡΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.Θ.-Γ.Ν.-Κ.Υ. ΛΕΡΟΥ
Αυτόνομη-Αγωνιστική-Ενωτική-Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ