back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος για τις τριτοκοσμικές συνθήκες των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος για τις τριτοκοσμικές συνθήκες των κτιριακών υποδομών του Νοσοκομείου

Τις απαράδεκτες συνθήκες των κτηριακών υποδομών στο Κρατικό Θερ. Λέρου, καταγγέλλει με επιστολή του στον υπουργό Υγείας ο δήμαρχος Λέρου.

Ο κ. Κόλιας αναφέρεται μεταξύ των άλλων, ότι πριν λίγες ημέρες έπεσαν σοβάδες από την οροφή στα γραφεία των διοικητικών υπηρεσιών.

Επίσης, στην ίδια επιστολή ο Δήμαρχος Λέρου ζητά την παρέμβαση του υπουργού για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με την απουσία γυναικολόγου από το νοσοκομείο λόγω άδειας, τον Ιούνιο.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Κόλιας αναφέρει τα ακόλουθα:

“Αξιότιμε κύριε υπουργέ

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών εγγράφων μου, θα ήθελα να σας εκφράσω για άλλη μια φορά τη διαμαρτυρία τόσο τη δική μου, όσο και των συμπολιτών μου, για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στις κτιριακές υποδομές του Νοσοκομείου μας. Η επικινδυνότητά τους για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα όλων είναι διάχυτη, όχι μόνο για τους υπαλλήλους του Νοσοκομείου, αλλά και για τους ίδιους τους ασθενείς που ζουν και νοσηλεύονται σε αυτά. Τα κτίρια αριθμούν σχεδόν έναν αιώνα ζωής κι έχουν πολλά χρόνια να ανακαινιστούν. Να σημειωθεί πως εδώ και λίγες ημέρες, οι υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών έχουν προβεί σε κατάληψη του κτιρίου εργασίας τους, αφού πέφτουν συνέχεια σοβάδες και η ζωή τους βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο.

Παράλληλα θα ήθελα να σας θίξω για άλλη μια φορά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ιατρών.
Στις 18 Ιουνίου ο μοναδικός γυναικολόγος που βρίσκεται στο νοσοκομείο μας θα απουσιάζει με προγραμματισμένη άδεια έως τις 12 Ιουλίου, με αποτέλεσμα όλες οι εγκυμονούσες να βρίσκονται σε μεγάλο άγχος και κίνδυνο για την υγεία τους.
Επιπλέον, λόγω της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, αναμένεται να αυξηθούν οι ιατρικές ανάγκες λόγω των επισκεπτών του νησιού μας, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από το ήδη ελλιπές προσωπικό.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, όπως επιληφθείτε προσωπικά του θέματος για την άμεση αντικατάσταση του γυναικολόγου μας και στελέχωση με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, αλλά και για την εξεύρεση των χρημάτων, προκειμένου να ανακατασκευαστεί το κτίριο και να μην θρηνήσουμε θύματα.

Με εκτίμηση
Ο δήμαρχος Λέρου
ΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ”

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ