Ευχάριστα είναι τα νέα για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Λέρου, αφού σύμφωνα με την αυτοψία από κλιμάκιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή “Άσπρη Πούντα” στις εγκαταστάσεις του ΒΙΟΚΑ Λέρου, δεν διαπιστώθηκε περιβαλλοντική ρύπανση.
Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση αυτοψίας της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού Δωδ/σου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “οι εγκαταστάσεις του ΒΙΟΚΑΛ λειτουργούσαν σε όλα τους τα στάδια κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα που θα συνεπάγονταν περιβαλλοντική ρύπανση ή υποβάθμιση”, ενώ “η τελική διάθεση των επεξεργασμένων αποβλήτων γίνεται σε γειτνιάζουσα θαλάσσια περιοχή με υποθαλάσσιο αγωγό μεγάλου μήκους και μακροσκοπικά δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του ευρύτερου θαλάσσιου περιβάλλοντος”.
Αναλυτικότερα το έγγραφο της Περιφέρειας αναφέρει τα εξής:


lerosnews.gr

















![Λέρος: Πώς θα διαμορφωθεί το πάρκο έξω από την Εκκλησία του Αγ. Νικολάου στο Λακκί – Παρουσιάστηκε η προμελέτη [VIDEO]](https://lerosnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/PXL_20251101_164142597-120x86.webp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]
Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»
Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup