back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας

Μεγάλη συγκίνηση και δέος ένιωσαν χθες το απόγευμα (14/08/2013) ο Ιερέας και οι πιστοί που μετέφεραν την εικόνα της Παναγιάς του κάστρου (Παλιόκαστρο) από την εκκλησία του Αγίου Φανουρίου όπου βρίσκονταν από την 1η Αυγούστου, πίσω στην θέση της στο κάστρο για τον εορτασμό της.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την τοποθέτηση της εικόνας στην θέση της στο Παλιόκαστρο, έγινε αντιληπτό από μια πιστή που πήγε να προσκυνήσει την εικόνα, ότι η Μεγαλόχαρη είχε δακρύσει!

Αμέσως η γυναίκα εξιστόρησε το θαύμα στον Παπά της ενορίας, ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το γεγονός, που είδαν και δεκάδες άλλοι πιστοί που παρευρίσκονταν στο σημείο.

Σήμερα το πρωί στην Λειτουργία της Παναγιάς του Κάστρου (παλιόκαστρο) παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ Μιχάλη Κόλια και πλήθους πιστών, ο Ιερέας αναφέρθηκε στο χθεσινό γεγονός με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών, η εικόνα της Παναγίας άρχισε να δακρύζει κατά την ανάβαση της εικόνας στο κάστρο, και το γεγονός διήρκεσε συνολικά, για περίπου 20 – 30 λεπτά της ώρας.

Η πιστή που είδε πρώτη το θαυματουργό συμβάν, είχε την ευκαιρία να βγάλει φωτογραφία την εικόνα, όπου φαίνεται καθαρά το δάκρυ της Παναγίας, όπως το περιέγραψε και ο Ιερέας μαζί με δεκάδες πιστούς που το είδαν στην χθεσινή λειτουργία, και μάλιστα αναμένουμε να μας αποστείλει την φωτογραφία για να την αναρτήσουμε.


Μάκης Αρμενιάκος – antilogoi.blogspot.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ