back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λέρος: Απολογισμός τριήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Απολογισμός τριήμερης εθελοντικής αιμοδοσίας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη τριήμερη εθελοντική αιμοδοσία για το 2019 στο νησί μας την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος των Εθελοντών Αιμοδοτών της Λέρου, Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Αιμοποιητικών Κυττάρων ‘’Η ΖΩΗ’’.

Πιο συγκεκριμένα:

Τη Παρασκευή 1 Μαρτίου προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν 67 άτομα από τα οποία περισυλλέχθηκαν 62 μονάδες αίματος και 6 δείγματα για δωρεά Μυελού των Οστών.

Επίσης την ίδια μέρα και έπειτα από την άψογη συνεργασία του συλλόγου μας, με το σύλλογο διδασκόντων αλλά και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Αλίντων, προσήλθαν 59 μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους να αιμοδοτούν την ίδια στιγμή.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν 98 άτομα από τα οποία περισυλλέχθηκαν 88 μονάδες αίματος και 2 δείγματα για δωρεά Μυελού των Οστών.

Την Κυριακή 3 Μαρτίου προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν 121  άτομα από τα οποία περισυλλέχθηκαν 118 μονάδες αίματος.

Δεδομένων του μεγάλου αριθμού ιώσεων οι οποίες μαστίζουν το νησί μας αυτή την εποχή, τα αποτελέσματα της συλλογής των 268 μονάδων αίματος και των 8 δειγμάτων για δωρεά Μυελού των Οστών, και για τις τρείς ημέρες, χαρακτηρίζονται άκρως ικανοποιητικά και αισιόδοξα.

Στα πολύ θετικά στοιχεία του τριημέρου καταγράφεται η έλευση μεγάλου αριθμού νέων εθελοντών αιμοδοτών (περίπου 20) οι οποίοι αιμοδότησαν για πρώτη φορά..

Ο σύλλογος μας επιθυμεί να εκφράσει τις θερμότερες ευχαριστίες του προς όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους την εθελοντική αιμοδοσία καθώς επίσης για ακόμα μία φορά και όλους τους χορηγούς και συντελεστές οποίοι συμμετέχουν και συμβάλουν κάθε φορά στο να γίνονται πιο ευχάριστες οι συνθήκες για την αιμοδοσία στο νησί μας.

Πιο συγκεκριμένα, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ:

Τον συμπατριώτη μας γενικό ιατρό ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΑΡΚΑΚΗ για τη μεγάλη συμβολή του στην επιτυχημένη και πιο σύντομη διεξαγωγή της αιμοδοσίας.

Τον κύριο ΚΑΛΑΝΔΡΑΝΗ ΒΡΕΤΟ και το κατάστημα ”Vretos Market” για την χορηγία των αναψυκτικών και χυμών.

Τον κύριο ΤΑΧΛΙΑΜΠΟΥΡΗ ΦΛΩΡΕΝΤΗ και το αρτοζαχαροπλαστείο ”Mike’s Bakery” καθώς και τον κύριο ΡΕΠΑΠΗ ΓΙΑΝΝΗ και το ζαχαροπλαστείο ”Ρεπαπής” για την χορηγία τους σε αλμυρά σνακ.

Την κύρια ΚΑΠΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και το προσωπικό του καταστήματος ”Panino”, τον κύριο ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΓΙΑΚΟΥΜΗ και το προσωπικό του καταστήματος ”Πολύτιμο” όπως επίσης τον κύριο ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑΝΝΑΡΟ και το προσωπικό του καταστήματος ‘’Kinezos Café’’ για την χορηγία σε ροφήματα και καφέδες για το προσωπικό της αιμοδοσίας.

Την αγαπητή φίλη και μέλος του συλλόγου μας ΣΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ για την φωτογράφηση που πραγματοποίησε τις δύο από τις τρεις ημέρες αιμοδοσίας.

Τον αγαπημένο φίλο ΣΤΑΥΡΟ ΔΡΑΓΑΤΗ και τον προϊστάμενο κύριο ΦΡΑΤΖΕΣΚΟ ΝΤΙΠΙΕΡΟ και τους εργαζόμενους στην υπηρεσία επιστασίας του Κ.Θ.Λ. για την μεταφορά των υλικών αλλά και την διάθεση των οχημάτων τους.

Το ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥ για την διάθεση της αίθουσας που πραγματοποιείται κάθε φορά η εθελοντική αιμοδοσία στο νησί μας.

Όλα τα παιδιά τα οποία στελεχώνουν την επιτροπή νέων του συλλόγου μας για την πολύτιμη βοήθεια τους την οποία προσφέρουν προς το σύλλογο με μεγάλη προθυμία και βοηθούν στο να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Όλα τα στελέχη (ιατρικό, νοσηλευτικό & βοηθητικό προσωπικό) που απαρτίζουν την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών καθώς και την προϊσταμένη του τμήματος αιμοδοσίας κυρία ΕΛΕΝΗ ΑΛΜΠΑΝΗ για την καθ’ όλα άψογη συνεργασία τους με το σύλλογο μας.

Για το τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά,

ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΩΣ ΜΕΛΗ, ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ!!!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Ιούλιο του 2019 με ένα πιο δυναμικό παρών από όλους τους κατοίκους του νησιού μας!!!

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ