back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λέρος: Ο Απολογισμός έργου του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κ. Άκη Γρεκού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Ο Απολογισμός έργου του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού κ. Άκη Γρεκού

Με αφορμή τη λήξη της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Λέρου και την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων ως Πρόεδρος του υπεροργανισμού Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π., θα ήθελα να δώσω μία εικόνα στους πολίτες της Λέρου σχετικά με τα παρακάτω έργα/δράσεις που χειρίστηκα (πολλά εκ των οποίων είναι σε εξέλιξη) και θα βοηθήσουν πολυδιάστατα το νησί μας, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών.

  1. «Αποκατάσταση – Ανάδειξη Αρχαιολογικού χώρου στο Μπρούτζι Αγ. Μαρίνας» – Έχοντας μεγάλη επιμονή γι’ αυτό το έργο από την αρχή της θητείας μου, συνεργάστηκα με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα Μιχαηλίδου και με την καθοριστική συμβολή της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη καταφέραμε να υπογράψουμε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Λέρου και του ΥΠΠΟ για την εκπόνηση Αρχιτεκτονικής Προμελέτης για την αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου οχυρού. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
  2. «Ολοκληρωμένη Διαχείριση, Προστασία, Ανάδειξη και Επισκεψιμότητα του Κάστρου Παντελίου» – Σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κα Μιχαηλίδου, είμαστε στη διαδικασία υπογραφής προγραμματικής σύμβασης για την αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών στο Κάστρο προκειμένου αυτό να λειτουργεί όπως οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι ανά την Ελλάδα .
  3. «Κατασκευή, εγκατάσταση και εξοπλισμός καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Λέρου» – Σε στενή συνεργασία με τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, κ. Έλληνα, καταφέραμε να ενταχτούμε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα (αρ,πρωτ.88777//1-12-2021), έργο συνολικού προϋπολογισμού 351.000,00 €. Πλέον αναμένουμε και την ένταξη παρόμοιας πρότασης που υποβάλλαμε από κοινού με τον Δήμο Αγαθονησίου.
  4. «Κτιριακή επέκταση Παιδικού Σταθμού Καμάρας» – Το έργο αφορά κατ’ ουσίαν στην ανακατασκευή ολόκληρης της κτιριακής υποδομής που στεγάζεται ο παιδικός σταθμός, με την προσθήκη επιπλέον 152 τετραγωνικών μέτρων στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις σύμφωνα με όσα υπαγορεύει η κείμενη νομοθεσία για τους παιδικούς σταθμούς. Για το συγκεκριμένο έργο έχουμε ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ(50.000 ευρώ) και είμαστε στη διαδικασία εκπόνησης των τευχών δημοπράτησης του έργου.
  5. «Κατασκευή και λειτουργία Θερινού Κινηματογράφου» – Έχοντας λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Πολιτισμού καθώς και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, ο θερινός Κινηματογράφος θα λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2022 στον αύλειο χώρο του Ξενοδοχείου Λέρος (έμπροσθεν της παλαιάς Ιταλικής Αγοράς). Η λειτουργία του θερινού Κινηματογράφου θα συνεχιστεί και μετά την ανακατασκευή του Ξενοδοχείου Λέρος με σχετική εισήγηση της Υπουργού Πολιτισμού.
  6. «Ανακαίνιση Αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου» – Από τις αρχές του 2020 συνεργάστηκα στενά για την εκπόνηση των σχεδίων της αίθουσας με τον υπάλληλο του Δήμου μας κ. Χρονόπουλο Στράτο τον οποίο ευχαριστώ, καθώς και με την Πρόεδρο του Δ.Σ. κα Παπαφώτη, η οποία ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία το έργο.
  7. «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των κατοίκων της Λέρου» – Σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ. Κόλια, σχεδίασα από το μηδέν και έθεσα σε λειτουργία την διαδικτυακή πλατφόρμα που χρησιμοποίησε η πλειοψηφία των κατοίκων της Λέρου προκειμένου να κλείσει τα ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Εκτός όλων των παραπάνω, κατέβαλλα τεράστιες προσπάθειες για την ένταξη του Δήμου Λέρου σε διάφορα προγράμματα και δράσεις όπως η πρόσληψη συμπολιτών μας μέσω του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που θα λειτουργήσει –αρχικά- στο Δημοτικό Σχολείο της Καμάρας, την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, τον μηδενισμό των οφειλών του ΡΑΔΙΟ ΛΕΡΟΣ στους Οργανισμούς Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό που ιδρύεται σε συνεργασία με τους Δήμους Καλύμνου – Λειψών – Πάτμου – Αγαθονησίου, την Διαδημοτική Συνεργασία που περιλαμβάνει συνολικά επτά Δήμους από τα Δωδεκάνησα, την ονοματοδοσία και αρίθμηση οδών – πλατειών (σε εξέλιξη), το πρόγραμμα σίτισης των αδέσποτων ζώων, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου συνέταξα πάνω από χίλιες (1000) επιστολές και Δελτία Τύπου για λογαριασμό του Δήμου μας.

Παράλληλα ήμουν πάντα δίπλα στους συμπολίτες μου, με Αρχές και Αξίες όπως η δίκαιη μεταχείριση, η αλληλεγγύη, η ευθύνη, αλλά πρωτίστως τιμώντας τον όρκο που έδωσα.

Κλείνοντας τον σύντομο απολογισμό της θητείας μου ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχάλη Κόλια για την εμπιστοσύνη του σε δύο νευραλγικές θέσεις ευθύνης, θεωρώντας ότι μέχρι σήμερα ανταποκρίθηκα με το παραπάνω στις προσδοκίες του.

Τέλος, ευχαριστώ την πλειοψηφία των συναδέλφων μου Δημοτικών Συμβούλων για την εμπιστοσύνη τους και ειδικότερα την Αντιδήμαρχο κα Κανάρη Μαριέττα με την οποία είχαμε και έχουμε στενή συνεργασία, τους Διευθυντές κ.κ. Έλληνα Χρίστο και Αγγελίδη Άγγελο, τον Προϊστάμενο Οικονομικών κ. Ιγνατίδη Αλέκο, τους υπαλλήλους του Δήμου μας με τους οποίους είχα την τύχη να συνεργαστώ, καθώς και τους συμπολίτες μου για την στήριξή τους. Συνεχίζω στα νέα μου καθήκοντα ως Πρόεδρος του υπεροργανισμού ΔΟΠΑΙΣΑΠ με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ