back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λέρος: Απόφαση του Λιμεναρχείου για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγ. Μαρίνα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Απόφαση του Λιμεναρχείου για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγ. Μαρίνα

Στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας της λιμενικής εγκατάστασης, την ασφαλή κίνηση επιβατών και οχημάτων, την ρύθμιση της κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης, εντός της εξομοιούμενης ζώνης λιμένα Αγίας Μαρίνας Λέρου κατά την θερινή περίοδο που ο λιμένας παρουσιάζει αυξημένη κίνηση, με απόφαση της Λιμενικής Αρχής Λέρου, η οποία δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: ΨΟΡΡ4653ΠΩ-ΜΣΙ), ρυθμίζονται τα ακόλουθα:

Απαγορεύεται η κυκλοφορία , η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων στο Βόρειο τμήμα του προβλήτα της Αγίας Μαρίνας Λέρου, που δημιουργείται από τη νοητή προέκταση της οικοδομικής γραμμής του Κ.Υ.Ε. (ΜΠΑΡ) ”ΑΠΟΘΗΚΗ” προς τα Δυτικά.

Η κίνηση των πάσης φύσεως μεταφορικών μέσων (οχημάτων – δικύκλων κτλ) στον προβλήτα καθορίζεται μονής κατεύθυνσης γύρω από τον κυκλικό κόμβο που βρίσκεται στο μέσον του και με φορά αντίστροφη των δεικτών του ρολογιού.

Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση όλων των μεταφορικών μέσων (οχημάτων-δικύκλων κτλ) στο δυτικό κρηπίδωμα του προβλήτα σε πλάτος πέντε (05) μέτρων και σε όλο το μήκος του.

Τοποθέτηση φορητών, μη μόνιμων και μη πακτωμένων κιγκλιδωμάτων μήκους δεκατεσσάρων (14) μέτρων από το Βορειοδυτικό άκρο του προκατασκευασμένου οικίσκου διαβατηριακού ελέγχου και παράλληλα με το Βόρειο κρηπίδωμα το, με ένα σημείο εισόδου επιβατών–οχημάτων σε απόσταση τριών (03) μέτρων περίπου από τον οικίσκο διαβατηριακού ελέγχου, με άνοιγμα περίπου τεσσάρων (04) μέτρων και ένα σημείο εξόδου επιβατών– οχημάτων πλησίον του υπάρχοντος στύλου ηλεκτροφωτισμού Δυτικά του λιμένα με άνοιγμα περίπου τεσσάρων (04) μέτρων.

Στο σημείο εισόδου επί του κιγκλιδώματος τοποθετείται πινακίδα, προς τα επιβιβαζόμενα οχήματα, με εγγραφή ”ΕΙΣΟΔΟΣ – ENTRANCE”.

Στην αντίθετη πλευρά του κιγκλιδώματος εισόδου τοποθετείται πινακίδα, προς τα αποβιβαζόμενα οχήματα από τα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, ”ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ – NO EXIT”.

Στο σημείο εξόδου επί του κιγκλιδώματος τοποθετείται πινακίδα, προς τα αποβιβαζόμενα οχήματα, με εγγραφή ”ΕΞΟΔΟΣ – EXIT”. Στην αντίθετη πλευρά του κιγκλιδώματος εξόδου τοποθετείται πινακίδα, ”ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ – NO ENTRY”.

Η πρόσβαση σε οχήματα και πεζούς θα επιτρέπεται από τα λιμενικά όργανα, μετά την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων και έξοδο επιβατών και οχημάτων. • Εντός του ανωτέρω χώρου, απαγορεύετ αι αυστηρά η στάση και η στάθμευση όλο τ ο 24ωρο εκτός από:

α) Ένα (01) περιπολικό οχήμα,

β) Ένα (01) ασθενοφόρο και

γ) Ένα (01) όχημα Α.Μ.Ε.Α. προς επιβίβαση τα οποία δύνανται να σταθμεύουν στο ΒΔ τμήμα του προβλήτα.

Στο υπόλοιπο τμήμα του προβλήτα της εξομοιούμενης ζώνης και έως τη νοητή προέκταση της οικοδομικής γραμμής του Κ.Υ.Ε. (ΜΠΑΡ) ”ΑΠΟΘΗΚΗ” προς τα Δυτικά, από ώρα 08 :0 0 έως ώρα 1 8 :0 0 , απαγορεύεται η στάση και στάθμευση , πλην των παρακάτω οριζόμενων θέσεων στάθμευσης:

Α) στη Νότια πλευρά του προβλήτα:

αα) Μια (01) θέση στάθμευσης οχήματος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για όλο το 24ωρο.

ββ) Μια (01) θέση στάθμευσης οχήματος της ΕΛ-ΑΣ ή του Τελωνείου Λέρου για τις ώρες λειτουργίας του διαβατηριακού ελέγχου.

γγ) Περιοχή αναμονής επαγγελματιών τουρισμού για παραλαβή των πελατών τους, επιφανείας τριάντα (30) τ.μ. (7,5Χ4,0 μ.).για το χρονικό διάστημα από 08:00 έως 18:00.

δδ) Μια (01) θέση για όχημα Α.Μ.Ε.Α. για το χρονικό διάστημα από 08:00 έως 18:00.

εε) Μια (01) θέση ημιφορτηγού Ιδιωτικής ή Δημοσίας χρήσης για παραλαβή-παράδοση εμπορευμάτων από τα πλοία για το χρονικό διάστημα από 08:00 έως 18:00.

στστ) Δυο (02) θέσεις για μικρά λεωφορεία ξενοδοχείων, τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων προκειμένου να παραλάβουν επιβάτες, εφόσον διαθέτουν αποδεικτικά νόμιμης μίσθωσης ή κράτησης δωματίων- καταλυμάτων για το χρονικό διάστημα από 08:00 έως 18:00.

Β) Στο Δυτικό τμήμα του προβλήτα παράλληλα προς το κρηπίδωμα ορίζονται:

α) Εννέα (09) θέσεις ΤΑΞΙ, για το χρονικό διάστημα από 08:00 έως 18:00 και

β) Μια (01) θέση μεγάλου λεωφορείου, για το χρονικό διάστημα από 08:00 έως 18:00.

Στο τμήμα της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης λιμένα μεταξύ του Κ.Υ.Ε. ”ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ” και του Κ.Υ.Ε. ”VM” ορίζονται δύο (02) θέσεις στάθμευσης ΤΑΞΙ για όλο το 24ωρο.

Οι παραβάτες ανεξάρτητα από τις συντρέχουσες αστικές και ποινικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ. 187/1973 (ΦΕΚ 261 Α΄/03-10-1973), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ