back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Απαράδεκτη κατάσταση στο Νοσοκομείο – Προσωρινή επίλυση του θέματος με τους αναισθησιολόγους…

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Απαράδεκτη κατάσταση στο Νοσοκομείο - Προσωρινή επίλυση του θέματος με τους αναισθησιολόγους...

Για πολλοστή φορά οι πολίτες της Λέρου επανέρχονται με καταγγελίες στα τοπικά ΜΜΕ σχετικά με την έλλειψη ιατρών αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο, αφού αύριο (23 Μαρτίου 2016) λήγει η παράταση μετακίνησης της επικουρικής ιατρού που ήταν αποσπασμένη από το Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας.

Όπως καταγγέλλουν, η διοίκηση της Β’ ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου αποφάσισε για λόγους ανεξήγητους, ότι η επόμενη μετακίνηση – απόσπαση στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Λέρου (δύο Διευθυντών Αναισθησιολογίας από το Τζάνειο), θα ξεκινούσε από 20 Απριλίου 2016 και θα έληγε στις 10 Μαΐου 2016 (σχετ. απόφαση 2ης Υ.ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 15/3/2016 Αρ. πρωτ.: ΔΑΑΔ 10924).

Με άλλα λόγια κάποιοι στην Β’ ΥΠΕ, αποφάσισαν ότι το νησί της Λέρου με τους 8.500 μόνιμους κατοίκους, τους εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και την υποχρέωση εξυπηρέτησης κατοίκων από την Πάτμο, τους Λειψούς, το Αγαθονήσι και τους Αρκιούς, θα έμενε χωρίς αναισθησιολόγους σχεδόν ένα μήνα, με ότι αυτό συνεπάγεται!..

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για υποθέσεις του Δήμου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΙΣΑΠ κ. Βασίλειο Μεραμπελιώτη.

Ο κ. Κόλιας επικοινώνησε με τον Βουλευτή Δωδ/σου ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Γάκη καθώς και με τον υποδιοικητή της Β’ ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κ. Πλάτση, λαμβάνοντας προφορικές διαβεβαιώσεις ότι εντός των επόμενων ημερών θα μετακινηθεί άμεσα στο νησί της Λέρου ιατρός – αναισθησιολόγος. 

Υπενθυμίζουμε ότι από τους δύο αναισθησιολόγους που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο της Λέρου, ο ένας συνταξιοδοτήθηκε ενώ ο δεύτερος μόνιμος αναισθησιολόγος μετατέθηκε χωρίς πρώτα να αναπληρωθεί.

Έκτοτε στο νοσοκομείο της Λέρου επικρατεί η απαράδεκτη κατάσταση των αναπληρωτών αναισθησιολόγων οι οποίοι μετακινούνται από διάφορα νοσοκομεία αρμοδιότητος Β’ ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, με αποτέλεσμα το Νοσοκομείο Λέρου να μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς ιατρό της συγκεκριμένης ειδικότητας.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ