ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
kiporama-leros

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Συγχαρητήρια, σωστό μέτρο.
    17.11.2025
  • Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες

    Ο Γεώργιος Κουμνενης σχολίασε: Κάντε όλοι μια προσπάθεια, όσο γίνεται, να αφήσετε τα κομματικά που χωρίζουν τους εργαζόμενους.…
    14.11.2025
  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
kroupia leros
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
21 °c
Agia Marina
21 ° Πα
21 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » ΛΕΡΟΣ: Απάντηση της κοιν. λειτουργού του δήμου σχετικά με το κοινωνικό παντοπωλείο

ΛΕΡΟΣ: Απάντηση της κοιν. λειτουργού του δήμου σχετικά με το κοινωνικό παντοπωλείο

Leros News Leros News
22 Ιουλίου 2016
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
ΛΕΡΟΣ: Απάντηση της κοιν. λειτουργού του δήμου σχετικά με το κοινωνικό παντοπωλείο
7
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
249
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Σε συνέχεια της επιστολής σας, που μου κοινοποιήθηκε από τον κ. Δήμαρχο και ως καθ’ ύλην αρμόδια, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

  • Αρχικά, θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί περίπου τέσσερα χρόνια, χωρίς να έχει επιβαρύνει στο ελάχιστο οικονομικά το δήμο μας. Τα είδη τού προέρχονται από χορηγίες απλών ανθρώπων και Συλλόγων, κυρίως της Αθήνας. Κύριοι πρωτεργάτες του, ήταν τα μέλη της Ομάδας Αγάπης και οι εκδηλώσεις που έκαναν για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ένδυσης και υπόδυσης. Οι υπόλοιποι πόροι που αναφέρονται στο πρόγραμμα δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι τώρα, καθώς δε μας είχε δοθεί αντίστοιχη ευκαιρία, ενώ σε λίγο καιρό αναμένεται η ένταξη μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Κέντρα Κοινότητας».
  • Την ημέρα διανομής των πορτοκαλιών, η κυρία Εμμανουήλ επικοινώνησε μαζί μου για να με ρωτήσει για ποιο λόγο δεν σας ενημέρωσα για την παραλαβή και διανομή των προιόντων. Της εξήγησα λοιπόν πως το πρόγραμμα είναι ανεξάρτητο από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αφορά αιτήσεις που ελέγχονται από το Υπουργείο, αλλά παρόλα αυτά θα το διασταύρωνα και ΕΑΝ ήμουν λάθος, τότε θα επρόκειτο για παράλειψη στην οποία έφερα προσωπικά την ευθύνη. Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρόνου, δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί της, για να της επιβεβαιώσω πως όντως είναι ανεξάρτητο το ένα πρόγραμμα με το άλλο, ούτε βέβαια όμως κι εκείνη επικοινώνησε εκ νέου μαζί μου, προκειμένου να προασπιστεί τα συμφέροντα των αδυνάτων.
  • Ως εκ τούτου, θεωρώ πως δεν είμαι υποχρεωμένη να σας ενημερώσω για όλα αυτά που διερωτάστε, αφού λογοδοτώ στο αντίστοιχο τμήμα της Περιφέρειας όπου υπάγεται το Πρόγραμμα. Όμως για λόγους διαφάνειας θα λύσω τις απορίες σας. Στο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ έχω οριστεί με Απόφαση Περιφερειάρχη και όχι απλά Δημάρχου. Οι δικαιούχοι ξεπερνούν τους 1000 και οι αιτήσεις είχαν πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά πριν ένα χρόνο ακριβώς, με βάση το εκκαθαριστικό. Η, προς διανομή, ποσότητα είναι προκαθορισμένη και οι δικαιούχοι υπογράφουν την ποσότητα που παραλαμβάνουν. Κανείς ποτέ δεν έχει πάρει κάτι λιγότερο από αυτό που του αναλογεί, πέρα κάποιων προιόντων που εξ αρχής δεν είχε έρθει ολόκληρη η ποσότητα. Δίνοντας προτεραιότητα στις οικογένειες με πολλά παιδιά, δινόταν μια μικρή ποσότητα παραπάνω, όταν υπήρχε περισσευούμενη ποσότητα, στα νωπά μόνο τρόφιμα, επειδή δεν διαθέτουμε ψυγεία αποθήκευσης τους. Τα προϊόντα μακράς διαρκείας, φυλάσσονται ακόμη και σήμερα στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αναγκαστικά επειδή δεν έχουμε άλλο χώρο, μέχρις ότου λήξει το πρόγραμμα ώστε να δοθούν στους δικαιούχους που δεν τα έχουν παραλάβει. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, η περισσευούμενη ποσότητα, θα δοθεί στις εκκλησίες και το Γηροκομείο, για την κάλυψη των συσσιτίων τους.
  • Ως προς την ενημέρωση των δικαιούχων, αυτή έγινε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των μέσων ενημέρωσης αλλά και με προσωπικά τηλεφωνήματα από τα «οικεία» μου άτομα. Δεν ενημερώθηκαν, μόνο όσοι έχουν αλλάξει νούμερο, ή δεν απάντησαν στα τηλεφωνήματα μας. Όπως φαντάζομαι γνωρίζετε, ο δήμος μας πάσχει από έλλειψη προσωπικού. Πιστέψτε με, νοσώ ψυχικά και σωματικά σε κάθε διανομή, όταν πρέπει να είμαι εκεί από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 11 το βράδυ, χωρίς λεπτό ξεκούρασης και όταν πρέπει να εξυπηρετήσω 1000 άτομα. Στην τελευταία μόνο διανομή, ήρθαν δυο υπάλληλοι του δήμου, αναγκαστικά λόγω του ότι επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα ευπαθή προϊόν, το κοτόπουλο, με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σαλμονέλας, όπου μόνη δε θα μπορούσα να ανταπεξέλθω. Όσο αφορά τα «οικεία» μου άτομα, οφείλω να τα ευχαριστήσω δημόσια, γιατί χωρίς κανένα κέρδος, προσφέρουν εθελοντικά την εργασία τους. Προάγουμε τον εθελοντισμό και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις. Άλλωστε μεγαλύτερη ανταμοιβή – ηθική ικανοποίηση από την εξυπηρέτηση των αδύναμων συμπολιτών μας, δε νομίζω να υπάρχει. Ως προς το ότι δεν ενημέρωσα εσάς προσωπικά, αλλά και τον κ. Κοντραφούρη, που είναι δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, πέραν του ότι δεν ήμουν υποχρεωμένη όπως προανέφερα, αποδεικνύει και κάτι άλλο, δε νομίζετε; Προτεραιότητα μας είναι ο πολίτης, να ενημερωθεί εκείνος κι όχι οι αιρετοί. Η αδυναμία του άλλου, δε θα γίνει αιτία εκμετάλλευσης για ψηφοθηρικούς λόγους από κανέναν! Είμαστε κοντά στον άνθρωπο που έχει ανάγκη, ανεξαρτήτων κομματικών πεποιθήσεων!
  • Όσο αφορά την «κοινωνική συνεύρεση» που πραγματοποιήθηκε την αμέσως επόμενη ημέρα, από αυτή της διανομής των κοτόπουλων, να σας υπενθυμίσω πως πολύ τακτικά πραγματοποιούμε τέτοιες συνευρέσεις στο εν λόγω σημείο. Όπως γνωρίζετε έχω πραγματοποιήσει αρκετές κοινωνικές εκδηλώσεις με την Ομάδα Αγάπης. Επειδή στόχος μου ως κοινωνική λειτουργός ήταν η κοινωνική συμμετοχή των ηλικιωμένων και η ανάδειξη των ικανοτήτων τους, πάντα φροντίζαμε όλα να είναι χειροποίητα και να μην επιβαρύνουμε οικονομικά το δήμο μας. Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί το Γεύμα Αγάπης που πραγματοποιήσαμε το Φλεβάρη και επιβάρυνε το ταμείο της Ομάδας, αλλά κι εμένα προσωπικά περισσότερα από 1500 ευρώ, αφού δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση και στόχος ήταν να καλυφτούν τα έξοδα από τα έσοδα. Και στην εν λόγω λοιπόν εκδήλωση, τα εδέσματα ήταν χειροποίητα, υπήρχαν άτομα της Ομάδας Αγάπης, υπήρχαν άτομα του δήμου, ενώ μαζί μας κάθισαν και πολλοί διερχόμενοι από την περιοχή. Αν είχαμε άλλωστε να κρύψουμε κάτι, δε θα το κάναμε σε κοινή θέα. 

Ολοκληρώνοντας, με μεγάλη έκπληξη διαβάζω την τελευταία παράγραφο της επιστολής σας, που αναφέρετε πως η υποστήριξη, η ανακούφιση και η αλληλεγγύη προς τις αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες είναι υπόθεση που αφορά όλους μας και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανέναν. Να αναφέρω λοιπόν ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις μας που αποδεικνύουν, περίτρανα φαντάζομαι, την εκμετάλλευση των αδυνάτων:

Διαβάστε επίσης:

Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στα Δωδεκάνησα

Νέα Δημοκρατία – Ανακοίνωση ΕΦ.Ε.Ε.Π. Δωδ/σου για την ανακήρυξη Προέδρων και μελών – Όλα τα ονόματα

20.11.2025
790
Πανιώνιος Λέρου: Μια ξεχωριστή, γιορτινή βραδιά μπόουλινγκ για όλες τις ηλικίες

Πανιώνιος Λέρου: Μια ξεχωριστή, γιορτινή βραδιά μπόουλινγκ για όλες τις ηλικίες

20.11.2025
581
  • Ένταξη στο πρόγραμμα δωρεάν παρεμβατικών τροφίμων, για δυο συνεχόμενες χρονιές. Πρώτοι σε συμμετοχές από όλες τις δομές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το 2013. (1200 άτομα)
  • Δημιουργία Ομάδας Αγάπης, για τη στήριξη της τρίτης ηλικίας, την ενεργή συμμετοχή τους στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα, την ανάδειξη των ικανοτήτων τους (120 άτομα)
  • Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου (400 άτομα)
  • Εμβολιασμός ανασφαλίστων παιδιών και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις – οφθαλμολογικές εξετάσεις, μέτρηση άνοιας, μαστογραφίες και άλλα (2000 άτομα)
  • Ιατροφαρμακευτική κάλυψη ανασφαλίστων – βιβλιάρια πρόνοιας (450 άτομα)
  • Δωρεάν μετακίνηση με πλοίο (200 άτομα)
  • Διαμεσολάβηση για την έκδοση επιδόματος πρόνοιας (300 άτομα)
  • Ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ (250 άτομα) 

Και για να καταλάβετε για ποιο λόγο δεν πρόλαβα να επικοινωνήσω μαζί σας, σας αναφέρω το πρόγραμμα μου τις τελευταίες 20 μέρες:

  • Τρεις δωρεάν διανομές τροφίμων σε 1000 άτομα κάθε φορά
  • 40 αιτήσεις για τον παιδικό σταθμό (πρόγραμμα ΕΕΤΑΑ)
  • 220 αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας και της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής
  • 180 αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
  • 10 εισιτήρια απορίας για δωρεάν μετακίνηση με πλοίο
  • Συμμετοχή στο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης με εβδομαδιαία απουσία μου στην Αθήνα.
  • Συμβουλευτική και εξεύρεση λύσης σε καθημερινά προβλήματα δεκάδων συμπολιτών μας. 

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλους ανεξαιρέτως. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο, με ακόμη περισσότερα προγράμματα και δράσεις. Όλα όσα σας προανέφερα, είναι πράγματα πρωτόγνωρα για το νησί μας. Και όχι από πλευράς δράσεων. Αλλά από την εμπιστοσύνη που έχει ο απλός πολίτης στο δήμο. Κι αυτό έχει αποκτηθεί με την ανοικτή πόρτα του γραφείου του δημάρχου, για όλο τον κόσμο, όλες τις ώρες. Αν ερχόσασταν πιο συχνά στο δήμο, θα το διαπιστώνατε ιδίοις ώμασι.

Αν μετά από όλα αυτά, πραγματικά θεωρείται πως εκμεταλλευόμαστε τον πόνο των συνανθρώπων μας, ειλικρινά θα αφήσω τον απλό πολίτη να σας κρίνει. Χωρίς να θέλω να φανώ ασεβής στους θεσμούς και στην ιδιότητα σας, ο κόσμος έχει προβλήματα και πρέπει να εξυπηρετηθεί!!

Tags: LEROS
Share3Tweet2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Ανακοίνωση – Πρόσκληση χορήγησης υποτροφιών από την Εφορεία Σχολών Λέρου
ENGLISH EDITION

Port Authority of Leros: Activation of Areas for Aeronautical and Naval Exercises

15.10.2025
422
ENGLISH EDITION

Municipality of Leros: New Power Outage Announcement for 9–10 October – See the Affected Areas

08.10.2025
219
Χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρισμού καταγγέλλει η βιομηχανία – Zητεί έρευνα από τη ΡΑΑΕΥ
ENGLISH EDITION

Leros: Scheduled power cut on Monday 29/9 – See affected areas

27.09.2025
229
Επόμενο
ΛΕΡΟΣ: Την Πέμπτη 8 Ιουνίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο

ΛΕΡΟΣ: Την Τετάρτη 27 Ιουλίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Έκλεψαν …τα ρέστα και προϊόντα καπνού από mini market στη Λέρο!

    20.11.2012
    Έκλεψαν …τα ρέστα και προϊόντα καπνού από mini market στη Λέρο! Πριν 13 χρόνια 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Πρόσκληση για προβολή ταινίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου

    20.11.2013
    Πρόσκληση για προβολή ταινίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Λέρου Πριν 12 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στον Πλάτανο

    20.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στον Πλάτανο Πριν 11 χρόνια 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδράνεια για την ίδρυση δομής ειδικής αγωγής στη…

    20.11.2015
    ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση και αδράνεια για την ίδρυση δομής ειδικής αγωγής στη Λέρο» Πριν 10 χρόνια 1.2K
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400…

    17.11.2025
    Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς – Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα

    16.11.2025
    Λέρος – Φωτιά στη Γούρνα: Άμεση επέμβαση, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν…

    14.11.2025
    Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών – Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες 1.6K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

    18.11.2025
    Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς…

    15.11.2025
    Λέρος: Ο Ευάγγελος Ασβεστάς μιλάει για όλους και για όλα – Συνέντευξη προσεχώς στο Leros News 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
Navarone-ad
Currently Playing

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου

Featured
Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Λέρος: Η αποκλειστική συνέντευξη του Ευάγγελου Ασβεστά στο Leros News

Featured
  • Το πρωί της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την επίσημη έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του Λιμένα Λακκίου.

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς οι εκτεταμένες σπηλαιώσεις είχαν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σταθερότητας και αυξημένη επικινδυνότητα για τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό αποτέλεσε άμεση προτεραιότητα του Δημάρχου Λέρου, Τιμόθεου Κωττάκη, και της Δημοτικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με αυτοδιοικητικές πηγές, η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου θεωρείται ότι έγινε σε.. ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Δαμασκηνός Παλαπουγιούκ και ο π. Σέργιος Γουρλάς.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κουμπάρος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών / Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών.

Όπως υπογράμμισε ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του, το έργο είχε καθυστερήσει σημαντικά, καθώς έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη από το 2013, όταν και είχε ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη από το τότε Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάτμου – Λέρου – Λειψών – Αγαθονησίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κωττάκη, το έργο αναμένεται να αποπερατωθεί -εκτός απροόπτου- τον Απρίλιο του 2026.

Δείτε στιγμιότυπα από την τελετή, καθώς και τις δηλώσεις των παρευρισκομένων στην κάμερα του Leros News και τον Νίκο Ιγνατίδη.
  • Ο Δήμαρχος Λέρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου – Στήριξη 400€ στους ειδικευμένους γιατρούς χωρίς ιδιόκτητη κατοικία

Επίσκεψη στον Διοικητή του Νοσοκομείου Λέρου, κ. Σταμάτη Καρδάση, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κουμπάρο.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος ενημέρωσαν επίσημα τον Διοικητή για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που προβλέπει κάλυψη εξόδων ύψους 400 ευρώ για τους ειδικευμένους γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

Όπως δήλωσε ο κ. Κωττάκης, το μέτρο αφορά αυτή τη στιγμή πέντε (5) γιατρούς, ενώ με την έγκριση του προϋπολογισμού 2026 θα επεκταθεί ώστε να καλύπτει και τους υπόλοιπους ιατρούς.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι –όπως τόνισε ο Δήμαρχος– η ενίσχυση των κινήτρων παραμονής και στελέχωσης του νοσοκομείου, σε μια περίοδο που η έλλειψη ειδικοτήτων πιέζει έντονα το σύστημα υγείας της Λέρου.

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Ολοκληρώθηκε ο Αγιασμός για τα έργα στο λιμάνι Λακκίου – Τι είπε ο Δήμαρχος Λέρου
  • Λέρος: Εθελοντική καθαριότητα στον εξωτερικό χώρο της Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής
  • Ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή για τους αλιείς και τα ψηφιακά τιμολόγια
  • Νέα Δημοκρατία – Ανακοίνωση ΕΦ.Ε.Ε.Π. Δωδ/σου για την ανακήρυξη Προέδρων και μελών – Όλα τα ονόματα

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

812 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

957 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.