back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Απάντηση της δημοτικής συμβούλου Εμμανουήλ Αικ. στον Δήμαρχο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Απάντηση της δημοτικής συμβούλου Εμμανουήλ Αικ. στον Δήμαρχο Λέρου

Απάντηση της Αικατερίνης Εμμανουήλ σχετικά με το θέμα του Κ.Θ. Λέρου (που τέθηκε από το Δήμαρχο στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Λέρου στις 23/07/2015).

Σε μια εποχή, που η ίδια η χώρα έχει καταρρεύσει κοινωνικά και οικονομικά, ο κύριος Κόλιας με σκοπό τη δική του ηρωοποίηση αναζητά εξιλαστήρια θύματα για να αποδώσει ευθύνες για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου, το τελευταίο διάστημα.

Παραπαίει συνειδητά, ανάμεσα στην άγνοια της καταστατικής λειτουργίας ενός οργανισμού και της σχετικής νομοθεσίας που τον διέπει και ανάμεσα στην ηθελημένη απόκρυψη-αποσιώπηση των αντικειμενικά πραγματικών γεγονότων και καταστάσεων.

Ως μέλος του Δ.Σ. του Κ.Θ. Λέρου, οφείλω να ξεκαθαρίσω  ότι δεν κατέχω καμία έμμισθη θέση, που να δικαιολογεί την παραμονή μου στο χώρο του Νοσοκομείου, σε αντίθεση με όλους του έμμισθους Διοικητές  των Νοσοκομείων, που είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και που, γι αυτό το λόγο δεν νομιμοποιούνται να κατέχουν καμία άλλη θέση. Οι δικές μου υποχρεώσεις περιορίζονται στη λήψη αποφάσεων για θέματα, που αφορούν σε αρμοδιότητες του Δ.Σ. του Κ.Θ. Λέρου και που γι αυτά τα θέματα ενημερώνομαι σε χρόνο που κρίνω εγώ και το γνωρίζουν οι καθ ύλην αρμόδιοι. Δεν οφείλω λοιπόν καμία εξήγηση στον κύριο Κόλια για το πώς και το πότε ενημερώνομαι, καθώς και για το πώς λειτουργώ, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου, στο Δ.Σ. του Κ.Θ. Λέρου. Επιπλέον, δε νομιμοποιούμαι να λειτουργώ ως εκπρόσωπος ενός συλλογικού οργάνου και να ενημερώνω δημόσια για θέματα που δεν άπτονται των δικών μου αρμοδιοτήτων.

Ο πραγματικά υπεύθυνος ωστόσο, για να ενημερώσει τον κύριο Κόλια, για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, εφόσον του ζητηθεί, (κάτι που δεν έγινε) είναι ο κύριος Καρανικόλας, ως Διοικητής του Κ.Θ. Λέρου. Ενώ  όμως ο κύριος Κόλιας γνωρίζει πολύ καλά, τόσο τη διαδικασία, όσο και τα γεγονότα, κατέφυγε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέρου, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων με λαϊκίστικες τοποθετήσεις χωρίς ουσία.

Τίποτα από όσα ανέφερε ο κύριος Κόλιας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου Λέρου στις 23/07/2015 δεν είναι ακριβές και ο Διοικητής του Νοσοκομείου με στοιχεία μπορεί να αποδείξει την ανακρίβεια των όσων λέχθηκαν. Αν και θεωρώ πως ο κύριος Κόλιας τα γνωρίζει ήδη πολύ καλά. Κάνει όμως, ως συνήθως, επιλεκτική χρήση των όσων γνωρίζει και επιπλέον αναφέρει ανακρίβειες, οι οποίες κυριολεκτικά αλλοιώνουν την ουσία των πραγματικών γεγονότων.

Η προσπάθεια που καταβάλλεται το τελευταίο διάστημα από όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Θ. Λέρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο μέτρο του δυνατού, τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, είναι πραγματικά  τεράστια! Και αναφέρομαι πάντα, στο τελευταίο διάστημα των 7 μηνών, για το οποίο και έχω διοριστεί ως Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Κ.Θ. Λέρου. Γιατί δε νομίζω να θεωρεί κανείς, ότι προσωπικά εγώ, έχω καμία ευθύνη ή ανάμειξη σε ό,τι μπορεί να συνέβαινε στο Κ.Θ.Λ. τα προηγούμενα χρόνια, τότε που στενοί συνεργάτες του κυρίου Κόλια ασκούσαν τη διοίκηση.

Προς τιμήν του, ο κύριος Σοροκάκης αναγνώρισε πως τα προβλήματα και οι ελλείψεις αφορούν σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ακόμα και τα Πανεπιστημιακά. Όποιος θεωρεί λοιπόν, ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό από ό,τι συμβαίνει στα υπόλοιπα Νοσοκομεία, τότε ή ζει σε άλλο πλανήτη ή απλά δεν κατανοεί τι γίνεται.

Είναι ξεκάθαρο όμως, ότι πίσω από την υπονόμευση της προσπάθειας που καταβάλλεται από τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Θ. Λέρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όντως πολύ σοβαρά ζητήματα – στην πραγματικότητα υποκρύπτεται η πρόθεση του κυρίου Κόλια να σπιλώσει εμένα την ίδια προσωπικά!!! Μια προσπάθεια που συνεχίζεται αδιάλειπτα, από τις πρώτες κιόλας  μέρες, που βρέθηκα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λέρου. Δυστυχώς η προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου γίνεται οργανωμένα πλέον, γιατί προφανώς  στην προσπάθειά μου να ασκήσω τα καθήκοντά μου ως Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου μας, ενοχλώ τον κύριο Κόλια και  προφανώς τον δυσκολεύω. Και δεν μπορώ να παραλείψω την ύπαρξη χειροκροτητών.

Δεν είναι τυχαίο ότι το όλο εγχείρημα του κυρίου Κόλια να με εγκαλέσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, για ένα θέμα που λειτουργεί στο θυμικό των πολιτών, καθιστώντας με εμμέσως υπεύθυνη, για  όλα τα κακά που έχουν συμβεί στο Κ.Θ. Λέρου (γιατί περί αυτού πρόκειται) έγινε λίγες ημέρες, μετά την κατάθεση τριών αιτημάτων προς τον ίδιο, όπου, ως Παράταξη, ζητάμε να μας ενημερώσει εγγράφως για φλέγοντα ζητήματα του νησιού. 

Και δεν είναι επίσης, τυχαίο ότι στα δύο Δημοτικά Συμβούλια, που είχαν προηγηθεί είχαμε έντονες αντιπαραθέσεις:

Στο μεν πρώτο (25/05/2015), καταθέσαμε αίτημα και σχετική εισήγηση για υποβολή Πρότασης στο Πρόγραμμα LEADER,  που αφορούσε  στη «συντήρηση και διαμόρφωση της Αγοράς του Λακκιού και τη μετατροπή της σε χώρο που θα φιλοξενεί τους Λεριούς παραγωγούς όπου θα εκθέτουν και θα πουλούν τα προϊόντα τους». Μην  μπορώντας  ο κύριος Κόλιας τότε  προφανώς, να καταψηφίσει  την πρότασή μας , κατέφυγε σε γενικόλογες τοποθετήσεις και μετά από αίολες διαβεβαιώσεις, αναγκάστηκε να συνηγορήσει υπέρ της πρότασής μας, η οποία και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στο επόμενο δε, Δημοτικό Συμβούλιο (27/06/2015), ένα μήνα μετά, ο κύριος Κόλιας αυθαίρετα, θέλοντας να ακυρώσει την προηγούμενη απόφαση του Σώματος αναφέρεται σε παραποίηση Πρακτικών, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι έχει απόλυτη επίγνωση των σοβαρών καταγγελιών που κάνει και καλεί το Σώμα  να αποφασίσει εκ νέου και να λάβει διαφορετική απόφαση από την  προηγούμενη. Η αντίδρασή μου βεβαίως ήταν έντονη και κατέληξα να φύγω από τη συνεδρίαση, διαμαρτυρόμενη για την αναίτια και χωρίς προηγούμενο, αναίρεση μιας ομόφωνης απόφασης του Σώματος, καθιστώντας μάλιστα τους Δημοτικούς Συμβούλους   του Λακκιού, υπόλογους για την πολλαπλά επαναλαμβανόμενη συνηγορία τους στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του Λακκιού.

Σε  όλο αυτό το παρασκήνιο έρχεται να προστεθεί η συνήθης τακτική του κυρίου Κόλια, όπου, με κάθε ευκαιρία χρησιμοποιεί τα προβλήματα του τόπου και των πολιτών, προκειμένου να αναδειχθεί ο ίδιος και να αποκομίσει ψηφοθηρικά οφέλη από την εμπλοκή του σε  φλέγοντα ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει βρει τρόπο και ειδοποιείται κάθε φορά που συντρέχει κάποιο επείγον περιστατικό στο Νοσοκομείο και εμφανίζεται εκεί υποδυόμενος τον «από μηχανής θεό», που επιλύει όλα τα προβλήματα, βρίσκει γιατρούς και κανονίζει διακομιδές. Ο λαϊκισμός του έφτασε στο έσχατο σημείο να δηλώσει περίτρανα ότι «θα αναλάβει στα χέρια του τη λειτουργία του Νοσοκομείου»!!!

Ως άλλος «Ρομπέν των δασών» λοιπόν, διεκδικεί την επίλυση προβλημάτων που ούτε καν κατανοεί και με φωνές και λεονταρισμούς, προσπαθεί να πείσει για την δυνατότητά  του να είναι ακόμα και υπεράνω των νόμων. Ως ρυθμιστής των πάντων τα γνωρίζει όλα και τα επιλύει όλα!

Η σκόπιμη και καλά μελετημένη επίθεση του κυρίου Κόλια προς εμένα, με τη δικαιολογία ότι είμαι μέλος του Δ.Σ. του Κ.Θ. Λέρου έχει τρεις πολύ συγκεκριμένους στόχους:

  1. Προσπαθεί να ενοχοποιήσει εμένα στα μάτια των πολιτών, ούτως ώστε να με περιορίσει και κατ επέκταση να με φιμώσει.
  2. Με φωνές, καμώματα και λεονταρισμούς θέλει να καταστήσει τον εαυτό του ήρωα στα μάτια των πολιτών.
  3. Και το χειρότερο, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, για τα οποία υπεύθυνος είναι ο ίδιος.

Αναρωτιέμαι λοιπόν: Ο κύριος Κόλιας, έχει επιλύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα του τόπου, η ευθύνη των οποίων βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο, ούτως ώστε να διατείνεται ότι μπορεί να επιλύσει και τα προβλήματα του Νοσοκομείου;;;;

Και καταλήγω στο εξής δυσάρεστο συμπέρασμα:

Χρειάστηκε μόλις ένας χρόνος για να βιώσω κι εγώ την απογοήτευση που νιώθουν οι άνθρωποι που με καλοκάγαθη διάθεση και όρεξη για προσφορά, συμμετέχουν για πρώτη φορά στα κοινά του τόπου τους! Τους κατανοώ πλήρως!!! Χρειάζονται τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης για να σταθεί τελικά κάποιος ορθός μπροστά στην κακοήθεια και την ενορχηστρωμένη παραποίηση αξιών και ιδεών!

Σε αντίθεση λοιπόν με το ρεύμα της εποχής θα συνεχίσω να ενεργώ με γνώμονα τη δική μου ηθική και αξιοπρέπεια και θα ενδιαφέρομαι για το καλό του τόπου μου προτάσσοντας τις αξίες, που μου υπαγορεύει η δική μου συνείδηση και όχι ο λαϊκισμός του κυρίου Κόλια!!!


Η Δημοτική Σύμβουλος

Αικατερίνη Εμμανουήλ

Για την προστασία του συντάκτη από κακόβουλη κριτική, ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ